A nők életében jelentkező 13 istennői minta és árnyék aspektus I.
A nők életében jelentkező 13 istennői minta és árnyék aspektus I.
Tizenhárom olyan istennői aspektust különböztethetünk meg, amelyek közül legalább egy mindig hat egy nő életére.

Az istennői tulajdonságok, jellemvonások, tudatminták rendelkeznek férfiúi megfelelőkkel, a tizenhárom isteni aspektussal, amik pedig a férfiak életében jelentkeznek.

Cikksorozatunk első részében felsoroljuk a tizenhárom istennői mintát és árnyékot és bemutatjuk az első kettőt.

Az istennői minták és aspektusok nem azonosak az Istennő személyeivel

Az Istennő, aki túl van téren, időn és nemiségen, olyan személyekkel, arcokkal, aspektusokkal rendelkezik, amelyek túlmutatnak a földi-anyagi realitáson.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Ha többet akarsz tudni az Istennőről, olvasd el ezt!

A női nem mintái és aspektusai ezzel szemben a női minőséghez (a négy alapminőség egyikéhez) tartoznak, és kisebb istennők uralják őket.

A nők életében jelentkező 13 istennői minta és árnyék aspektus I.
A nők életében jelentkező 13 istennői minta és árnyék aspektus I.

A tizenhárom istennői aspektus

 1. a Hajadon vagy más néven a Szűz,
 2. az Anya/(Császárnő) vagy a szexuálisan aktív istennő,
 3. az Öreganya, amely a bölcs idős asszony,
 4. a Csábító, avagy a Szajha,
 5. az Áldozat,
 6. a Tápláló/Gondoskodó,
 7. a Megmentő,
 8. a Mártír,
 9. a Férfias Istennő – ez az a nő, aki a férfi energiájában van, és elveszítette a kapcsolatot a nőies energiáival
 10. a Siránkozó Nő egy olyan nő, aki annyira a nőiességében van, hogy teljesen elvesztette azon képességével a kapcsolatot, hogy gondoskodjon magáról bármilyen módon is.
 11.  az Erőszakos Sérült Nő,
 12. a Passzív Sérült Nő,
 13. a Mester Istennő.

A Szűz/Leány istennői aspektus

Az élet első 12 éve, ez általában a szűz leány időszaka, azelőtti időszak, mielőtt a nő belépne a menstruációs ciklusába, keresztülmegy az önbecsülés, önértékelés, és az én képének megteremtési folyamatán.

A Szűz/Leány istennői aspektus. Kép: pixy.org
A Szűz/Leány istennői aspektus. Kép: pixy.org

Azon a folyamaton, ahogyan el fogja fogadni magát, ahogyan alkalmazza önmagát, és ahogyan bemutatja magát a világnak.

Ez az archetípus enyhén megváltozik, amikor a menstruációs ciklusa beavatásra/felavatásra kerül, és ettől fogva kezdi megtanulni, hogy hogyan alkalmazza a nőies erejét a másik nemmel szemben.

A szűz archetípusa, azonban, veszélyes is lehet, abban az értelemben, ha egy érett nő jeleníti meg ezt az archetípust, és úgy viselkedik, mint a tudattalan fiatal szűz, aki nem tud semmit magáért tenni.

Ebben az értelemben ez egy fajta manipuláció. Ebbe most nem megyünk bele részletesebben, mert nagyon hosszú információ lenne.

Az Anya/Császárnő istennői aspektus

Ennek a kezdete az, amikor a nő szexuálisan aktívvá válik. Ez függ az életkortól is és amikor a nő úgy dönt, hogy odaadja magát egy férfinak.

A múltban számos kultúrában, a nők csak a tizenéves koruk végén váltak szexuálisan aktívvá, néha ez a húszas éveik közepén történt meg.

Az Anya/Császárnő istennői aspektus. Kép: pixabay
Az Anya/Császárnő istennői aspektus. Kép: pixabay

Ez azt jelenti, hogy az érési folyamatuk valamivel később történt meg, azonban a modern időkben, valamint néhány ősi/régi kultúrában, a nő akkor válik szexuálisan aktívvá, amikor még a tudatállapota egy Szűzé, amely szintén problémát okoz, azért mert ők még ezt az energiát jelenítik meg, és nem értik meg, hogy hogyan hasznosítsák a szexualitás erejét.

Minden nő gyökércsakrájában ott van egy energia pecsét, ezt nevezik szüzességnek.

A pecsét, amikor áttörik, megnyitja a nőies tudatosságot az anya energiára, az anya bölcsességére, és ekkor kezdi a nő önmaga új aspektusát és az új tudatosságát előhívni.

Elkezdi feltárni az erejét, és azt, ahogyan ezt tovább a másik nemmel lehet használni. Elkezdi megtalálni, felfedezni a kreatív képességeit, és aztán elkezd foglalkozni, ha a jelen élet idejében azt választotta, a gyermek nemzés folyamatával.

Minden egyes gyermek, aminek életet ad, egy újabb pecsétet tör fel, és felnyitja számára a tudatosság egy újabb szintjét, így további dimenziók adódnak hozzá a felébredési folyamatához.

És általában, az anya/anyaság életszakaszában történik az, ahol az egyén a legtöbbet tanulhatja önmagáról. Ezen időszak alatt ezen archetípus veszélye az, hogy ha a félelmeit/akaratát a gyermekein, férjén/partnerén vagy karrierjén keresztül kezdi el megélni.

Az Öreganya istennői aspektus

Az érett nő elér egy pontot az életében, ahol már remélhetőleg a nagyobb fokú önelfogadást ért el, különösképpen, ha az önelfogadás egy kapcsolódó téma volt egy sebhez, ami a szűz éveiben keletkezett.

Az Öreganya istennői aspektus. Kép: pixabay.com
Az Öreganya istennői aspektus. Kép: pixabay.com

Ki fogja fejleszteni az önszeretet, az önalkalmazhatóság és belső tudás egy mélyebb érzetét, a szűz és az anya tapasztalatainak következtében.

Ez a szakasz, ahol az érett Istennő lehetőséget kap arra, hogy át adja önmagát a megbocsátásnak, a szűz és más állapotok sebeinek az elengedése által, és amik ebből származtak, ezzel beburkolja magát erőteljes Istennőként.

Ennek a résznek az árnyék aspektusa az, ha a nő keserű, cinikus, rosszindulatú ”vén banyává” válik.

ha mélyen sebzett, különösen ha nem ad magának teret és időt az önszeretetre és arra, hogy megbocsásson másoknak és önmagának.

Az is lehet, hogy a cinizmusával és kiábrándulásával megfertőzhet és kárt okozhat más nőknek az életében – akik az életük szűz vagy anya fázisában vannak – ha úgy dönt, hogy a tudatosságuk és utazásuk árnyék aspektusaival húzódzkodik állandóan elő.

A bölcs Istennő ereje az, ami segíthet a szűz és anya Istennőnek begyógyítani a sebeiket, és így nem kell arra várniuk, hogy elérjék az életük harmadik szakaszát, hogy meggyógyítsák ezeket.

Általában az Istennő harmadik szakasza az, ahol a nő képes elfogadni az autentikusságát, a fizikai külsejét, és a belső szépségét, de lehet, hogy ezt sokkal hamarabb eléri az életében.

Forrás: great-goddess.com

Képek forrása: pixabay

Borítókép: yogaworld.de

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz