A nők életében jelentkező 13 istennői minta és árnyék aspektus II.
A nők életében jelentkező 13 istennői minta és árnyék aspektus II.
Az istennői minták archetipikus jelenségek, amelyek közül legalább egy mindig hat egy nő életére. Összesen tizenhárom ilyen mintát különböztetünk meg.

Cikksorozatunk második részében a tizenhárom istennői minta és árnyék közül bemutatjuk a második hármat. A cikk első részét itt olvashatod.

Az istennői minták és aspektusok nem azonosak az Istennő személyeivel

Az Istennő, aki túl van téren, időn és nemiségen, olyan személyekkel, arcokkal, aspektusokkal rendelkezik, amelyek túlmutatnak a földi-anyagi realitáson.

Ha többet akarsz tudni az Istennőről, olvasd el ezt!

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

A női nem mintái és aspektusai ezzel szemben a női minőséghez (a négy alapminőség egyikéhez) tartoznak, és kisebb istennők uralják őket.

A nők életében jelentkező 13 istennői minta és árnyék aspektus II.
A nők életében jelentkező 13 istennői minta és árnyék aspektus II.

A tizenhárom istennői aspektus

 1. a Hajadon vagy más néven a Szűz,
 2. az Anya/(Császárnő) vagy a szexuálisan aktív istennő,
 3. az Öreganya, amely a bölcs idős asszony,
 4. a Csábító vagy a Rossz Lány/Céda,
 5. az Áldozat,
 6. a Tápláló/Gondoskodó,
 7. a Megmentő,
 8. a Mártír,
 9. a Férfias Istennő – ez az a nő, aki a férfi energiájában van, és elveszítette a kapcsolatot a nőies energiáival
 10. a Siránkozó Nő egy olyan nő, aki annyira a nőiességében van, hogy teljesen elvesztette azon képességével a kapcsolatot, hogy gondoskodjon magáról bármilyen módon is.
 11.  az Erőszakos Sérült Nő,
 12. a Passzív Sérült Nő,
 13. a Mester Istennő.

A Csábító istennői aspektus

Ez az archetípus általában már a korai években megmutatkozik, nem korlátozódik egy bizonyos korra, de szexuális tartalmat általában 14 évtől felfelé kap.

Nos a csábító általában egy sebzett nő, aki szerelmet/szeretet és elfogadást keres és elcsábítja a másik nemet azért, hogy manifesztálhassa a szükségletét/igényét a szeretetre és elfogadásra.

A csábító feltételekhez köti a szeretetét, amely gyakran vezet további sebekhez és „pofára eséshez”.

Egy ilyen nő hatalmas hangsúlyt fektet a fizikai megjelenésére és lehet, hogy plasztikai műtétekhez folyamodik a fiatal éveiben, hogy megpróbálja fenntartani a Fantázia világból kilépő Álomlány elbűvölő képét.

Szüksége van arra, hogy vágyjanak rá és ácsingózzanak rá a férfiak és ez a biztonság egy hamis érzetét manifesztálja a belső gyermeke számára.

Kívánatosnak és akartnak érzi magát. Ezen archetípus másik árnyék aspektusa az, ha a nő annyira kétségbeesetten akarja, hogy szeressék és elfogadják, hogy elveszti önmagát a kapcsolatban és nem szab határokat.

A Csábító istennői aspektus
A Csábító istennői aspektus. Kép pixabay

A férfiak nagyon birtoklóak és visszaélőek lehetnek, ami megnehezítheti azt hogy meghatározza az igazi énjét. A csábító pozitív aspektusa az, ha egyszer már megtapasztalta a csábítás erejét, és ezt önbizalommal tudja használni, a szexualitását is, hogy egy egészséges kapcsolatot építsen ki a partnerével.

Ez fenn fogja tartani az önbizalmat, és meg fogja tanítani az önelfogadás és önszeretet fontosságát.

Ebben az esetben ez az, amikor a plasztikai műtét azt jelentheti egy nőnek, hogy képessé válik teljesen átölelni magát, különösen, ha súlyos testi torzulása van, de nem válik a plasztikai műtétek rabjává, amely veszélyes mert csapdában tartja a nőt ezen archetípus árnyék aspektusában.

Hadd tegyük hozzá azt is, hogy a Csábítónak, is van pozitív oldala, szerencsés archetípus ez, mert jó lesz a művészetekben, a táncban, éneklésben, és színészkedésben, sőt a szórakoztatásban úgy általában.

Az Áldozat istennői aspektus

Az áldozati archetípus a korai életszakaszban manifesztálódik. Ezek azok a nők, akik a visszaélés valamilyen szintjét tapasztalják, akár fizikailag, érzelmileg, mentálisan vagy verbálisan, az életük korai szakaszában.

És ezen elnyomó/hatalomtól megfosztó tapasztalás végett, egyre jobban elnyomottabbakká/hatalomtól való megfosztottakká válnak.

Ezen archetípus csalódottá, cinikussá válhat és a meggyógyítatlan áldozati archetípus végül egy cinikus vén banyát eredményezhet, amiről már beszéltünk korábban.

Az áldozati archetípus biztos kudarcra ítéli a Háromszoros Istennő megnyilatkozását önmagán keresztül, és ahhoz vezet, hogy a Nőiessége kiteljesedése helyett egy megbénul, megdermed és elnyomottá/hatalomtól való megfosztottá válik az adott inkarnáció idejére.

Az Áldozat istennői aspektus
Az Áldozat istennői aspektus. Kép pixabay

Ha az Áldozati Archetípus meggyógyul, akkor Mester Istennővé válik, és az áldozati archetípus kifejleszthet egy rendszert a gyógyulásra, ami segíthet más áldozatoknak önmagukat meghatalmasítani, így ezért azt mondjuk, hogy mind a 12 eredeti archetípus végén a 13. archetípusban a Mester Istennőben teljesedik ki.

Az archetípus árnyék aspektusa, amikor gyógyulttá válik, akkor bölcs aspektus lesz.

Akkor, ha az áldozat nem tagadja meg magától azt a lehetőséget, hogy meghatalmasodjon, függetlenné és önállóvá váljon, és a meggyógyított aspektusa megnyílik a lehetőségre és gyakran az Isteni tervével összhangban dolgozik az élete munkáján.

A Tápláló/Gondoskodó istennői aspektus

A Tápláló/Gondoskodó archetípus az egyik, aki vigyáz mindenkire maga körül; a veszélye ennek, az hogy saját kárára magától megtagadja gondoskodást, táplálást vagy önmaga feletti anyáskodást, és elkezdi méregetni az önértékelésére alapozva, ahogyan mások válaszolnak a táplálására, gondoskodására… annál jobban szüksége van, hogy méltónak/érdemesnek érezze magát (erre a posztra).

Ez az el nem ismertség érzését hagyja maga után a nőben.

Ez maga után hagyhatja még a sértődöttség, a holtfáradtság, a rendkívüli kimerültség érzetét, és ez szintúgy elkülöníti őt az autentikus énjétől, különösen, ha más embereken keresztül éli meg a táplálását, gondoskodását.

A tápláló/gondoskodó pozitív, bölcs aspektusa az aki, biztosítani tudja a családjának, barátainak, vagy bármilyen más szerettének, hogy több lehetőséget ad nekik, hogy többet fedezzenek fel saját magukról.

A Tápláló/Gondoskodó istennői aspektus
A Tápláló/Gondoskodó istennői aspektus. Kép pixabay

Segítő kezet ad nekik, egy vállat, amin kisírhatják magukat, figyelmesen meghallgatja őket, és egyidejűleg önmagára is szentel elég időt, gondoskodva magáról, egyensúlyt teremt, meghatalmasítja önmagát, a példa által vezet abban, ahogyan másokat táplál/gondoz, azt mondhatjátok, hogy ő egy kiegyensúlyozott Istennő.

Ennek a pozitív aspektusa azt is tudja, hogy hogyan szabjon határokat, hogy fenntartsa az egyensúlyát, ahol az áldozati archetípusnak fogalma sem lenne róla, hogy hogyan szabjon határokat.

A tápláló árnyék aspektusa szintén nem tudja, hogy hogyan szabjon határokat, és ezért gyakran a gyerekek, a partnerek, a rokonai, az ismerősei és kollégái gyakran kihasználják a nagylelkűségét és irreális elvárásokat helyeznek vele szembe.

Túl sokat vállal magára általában, és ezért sűrűn támaszkodik kémiai anyagokra, hogy kihozza őt a depresszióból és emellett netalántán úgy találja magát, hogy depresszióssá válik attól, hogy meghízik, szeretetlennek érzi magát, és kikéri magának azt a tényt, ha azt mondják neki, hogy túl keveset foglalkozik önmagával, és nem tesz semmit ezzel kapcsolatosan, mert túlságosan elfoglalt azzal, hogy megcsináljon mindent mások számára.

Ez valójában az identitása részévé válik, amely azt hiszi, hogy ez az ő igazi énje, pedig nagyon is téved.

Forrás: great-goddess.com

Borítókép: hindustantimes.com

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz