2021 a Fém Bivaly éve: tudj meg mindent a Bivaly évéről és a kínai holdújévről! Mi jellemzi a Fém Bivalyokat? Mi vár ránk a Bivaly évében?
2021 a Fém Bivaly éve: tudj meg mindent a Bivaly évéről és a kínai holdújévről! Mi jellemzi a Fém Bivalyokat? Mi vár ránk a Bivaly évében?
A Fém Bivaly, a gazdasági növekedés éve kezdődik 2021. február 12-én a kínai kalendárium szerint. Összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót a kínai holdújévvel és a Vas Bivaly évével kapcsolatban!

A kínai a tavaszünnep az európai naptár február 4‑éjéhez legközelebb eső újhold napján van, bár a kínai új év kezdetét bonyolult számításokkal határozzák meg ténylegesen.

A kínai horoszkópban a Bivaly az állatövi csillagjegyek közül a második a sorban

Az egyik mítosz szerint a Jáde császár úgy határozott, hogy az állatok közötti sorrendet az fogja eldönteni, hogy milyen gyorsan érkeznek meg hívására.

A Bivaly lett volna a leggyorsabb, de Patkány becsapta, mert rávette, hogy a hátán lovagolhasson. Aztán, amikor megérkeztek, Patkány leugrott és Bivaly elé ugrott. Így lett az Bivaly a második a kínai állatövi jegyek között.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz
2021 a Fém Bivaly éve: tudj meg mindent a Bivaly évéről és a kínai holdújévről! Mi jellemzi a Fém Bivalyokat? Mi vár ránk a Bivaly évében?
2021 a Fém Bivaly éve: tudj meg mindent a Bivaly évéről és a kínai holdújévről! Mi jellemzi a Fém Bivalyokat? Mi vár ránk a Bivaly évében?

A kínai holdújévről röviden

A kínai újév kezdete mozgó dátum, mert az újholdhoz igazodik: az első teljes holdhónapon, az első újholdkor kezdődik, amit kínaiul 春节/正月 (csuncsie)-nek hívnak.

Mikor van a kínai újév?

A 2021. évi kínai újév 2021. február 12-én, péntekre esik, és az ünnepek a 2021. február 26-i Lámpás Fesztivállal tetőznek.

A kínai holdújév több hetes ünnep

Az új év előkészületei 8 nappal a „kínai szilveszter” előtt kezdődnek, azaz 2021-ben február 4-étől számolják a „kis évet”. Ezt követi a 11 napos Tavaszi Fesztivál: a kínai újév hivatalosan 2021. február 12-én kezdődik és február 22-én ér véget.

Végül jön a 4 napos előkészület a Lámpás Fesztiválig. Az előkészületek 2021. február 23-án kezdődnek, és magát a Lámpás Fesztivált február 26-án tartják.

Meddig tart a kínai újév?

Az ünnepek 16 napig tartanak, de csak az első 7 nap számít munkaszüneti napnak (2021. február 11–17.).

Mi a 2021-es év kínai állatövi csillagjegye?

2021 az Bivaly éve. A kínai újév az állatövi jegyek közötti átmenetet jelzi: 2021 az Bivaly éve lesz, míg 2020 a Patkány éve volt.

Mi vár ránk a Fém Bivaly évében?

Mi vár ránk a Fém Bivaly évében?
Mi vár ránk a Fém Bivaly évében?

A Fém Bivaly évében nagy hangsúly kerül a fém elemre, ami átvitt értelemben az ipart, a technológiát jelenti, de természetesen az ékszereket, a csillogást is.

Ebben az évben nem történnek robbanásszerű vagy katasztrofális események, ezért a gazdasági fellendülés vagy a konszolidáció szempontjából kedvező év, hosszú távú beruházások éve (különösen hangsúlyos a tartalékok képzése).

A Fém Bivaly éve kiválóan alkalmas arra is, hogy rendet tegyél a családi életben. Végül is, ha a családi élet békés, akkor minden megoldódik!

Így 2021 kiválóan alkalmas arra, hogy az összes problémát, a Bivalyhoz méltón, fegyelmezetten oldd meg. A siker kulcsa: sok önfegyelem!

Mi jellemzi az Bivaly csillagjegyet a kínai asztrológiában?

A kínai mitológiában a Bivaly a hosszú élet szimbóluma. A kínai elemtan szerint az alapeleme a Víz. A hagyomány szerint évezredekig is elélhet. A jin és a jang (陰陽) felosztása szerint az Bivaly nőies, azaz Jin elemű.

A nagy filozófus, Lao-Ce, Bivaly hátán járta a hegyi utakat, a halhatatlanságot keresve. A titokzatos Bivaly útját nem könnyű követni, részben mert a Bivaly a háttérben dolgozik keményen. Intelligens és megbízható, de soha nem követel dicséretet, csak teszi a dolgát.

A kínai kultúrában a bivaly értékes állat. A mezőgazdaságban betöltött szerepe miatt olyan pozitív tulajdonságokat tulajdonítanak neki, mint például szorgalom és őszinteség.

Mi jellemzi az Bivaly csillagjegyet a kínai asztrológiában?
Mi jellemzi az Bivaly csillagjegyet a kínai asztrológiában?

A Bivaly személyisége és jellemzői

A Bivalyok őszinték és komolyak. Jellemzően ők a háttéremberek, és soha nem keresik a dicséretet vagy a figyelem középpontjába kerülést. Ez gyakran elrejti tehetségüket, de kemény munkájukkal elnyerhetik az elismerést.

A Bivalyok úgy vélik, hogy mindenkinek meg kell tennie azt, amit kértek, és a határain belül kell maradnia. Bár kedvesek, nehéz hatni rájuk érzelmileg túlfűtött, páthoszos rábeszéléssel. Ritkán veszítik el az önuralmukat, logikusan gondolkodnak, és nagyszerű vezetőkké válhatnak.

A Bivalyok őszinték és komolyak. Jellemzően ők a háttéremberek, és soha nem keresik a dicséretet vagy a figyelem középpontjába kerülést.
A Bivalyok őszinték és komolyak. Jellemzően ők a háttéremberek, és soha nem keresik a dicséretet vagy a figyelem középpontjába kerülést.

A Bivaly és az elemi energiák

Minden 12. év a Bivaly éve, de csak minden 6. Bivaly-év (azaz minden 72. év) kapcsolódik azonos elemi energiához.

Évek Elem Jellemzés
1961, 2021 Fém A Fém, vagy Vas Bivalyoknak már korán szembe kell nézniük az akadályokkal, bár nincsenek pénzügyi gondok. A barátok és a család nem sok segítség, de kényelmes nyugdíjat élvezhetnek.
1973, 2033 Víz A Víz Bivalyoknak a korai életük kényelmes, és egész életükben tiszteletben tartják őket. Szerető családjuk lesz, de ajánlott későn házasodni.
1925, 1985 Fa A Fa Bivalyok sokoldalúak és szellőszerűen élnek. Az elején vannak nehézségek, de minden elsimul később.
1937, 1997 Tűz A Tűz Bivalyok barátságosak és társaságkedvelők. Egész életükben nincsenek pénzügyi gondok.
1949, 2009 Föld A Föld Bivalyok aprólékosak és alkalmasak vezetőnek. Általában sok pénzt keresnek, de úgy tűnik, nem tudják megragadni. Képesek azonban lelassítani és élvezni későbbi éveiket.

A Bivaly férfiak

A Bivaly évében született férfiak megbízhatóak és megbízhatóak. Teljes szívüket beleteszik mindenbe, amit csinálnak. Nagy felelősséget éreznek a családjuk iránt is.

Magabiztosságuk (szinte arrogancia) miatt azonban senkinek sem engedik megsérteni a szabályaikat. Nagy elvárásokat támasztanak a gyermekkel szemben, annak ellenére, hogy ez irreális lehet.

A Bivaly nők

A Bivaly évében született nők nyugodtak és szelídek. Soha nem fogják megadni magukat a sorsnak, és ritkán gondolkodnak alternatívát választani.

Ez kétségtelenül a küzdelmek életéhez vezet. De nem számít, a végéig járnak az általuk választott úton. A makacsság ellenére gyorsan gondolkodnak és reagálnak.

Mi előnyös a Bivaly számára?

Színek: kék, sárga, zöld

Számok: 1, 4

Virágok: gyöngyvirág és szerencsés bambusz

A kedvező irányai: Kelet, Délkelet

A gazdagság iránya: Északnyugat

A szerelem iránya: Dél

A Bivaly és a megfelelő karrier

A Bivaly gyakran összefogja az egész családot és együtt dolgoznak. Hosszú távú és állandó munkát keresnek. Emiatt tanultak jól az iskolában, és minden tantárgyban jól teljesítenek. Ez segít erős támogatást kiépíteni a jövőbeli karrierjük számára.

Komfortkedvelő személyiségük miatt a stabil munka a legjobb a Bivalyok számára. Erős felelősségtudatuk tökéletes jelöltté teszi őket a szakmai és stresszes munkákra is. A Bivaly csillagjegybe tartoznak jellemzően az orvosok, ügyvédek, üzletemberek és tanárok. Technikai készségeikkel és erőfeszítéseikkel elnyerhetik a társadalom elismerését és elérhetik saját normáikat.

Nem számít, milyen karriert választanak, annak olyannak kell lennie, ami igazán érdekli őket. Bár jól állhat bármilyen, a képességeiknek megfelelő munkával, időt kell szánniuk arra, hogy megtalálják azt a hivatást, amit szeretnek. Csak a szenvedélyeiknek megfelelő, stabil környezetben képesek megtalálni valódi hivatásukat.

A Bivaly egészsége és életmódja

A mezőkön szabadon legelő, vadbivalyokhoz hasonlóan az Bivaly év emberei is egészségesek és fittek. Kórházba ritkán kerülnek, de ez néha túlzott önbizalomhoz vezet. Az ifjonti évek elpazarlása problémákat okoz a későbbi években.

Munkamániásként a Bivaly néha napokat töltenek minimális étellel és pihenéssel, majd mindkettőt egy adagban próbálják pótolni. A szabálytalan étrend emésztési zavarokhoz és az emésztőrendszer problémáihoz vezet. A szabálytalan testmozgás okozza, hogy megbetegedjen „véletlenszerű” betegségekben.

A középkor elérése után jelentősen megnőhet a szívbetegségek kockázata. A stroke további kockázatot jelent. Ezenkívül gyakran ízületi fájdalmaktól szenvedhetnek.

E kérdések többsége a szabálytalan testmozgásból ered. Az egészséges élet érdekében emlékeznie kell a Bivalyoknak arra, hogy tartsanak szünetet a munkában, nyújtózkodjanak és pihenjenek.

Borítókép: Victoria Emerson

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz