Miről akarsz ma tanulni?
< All Topics
Print

A kardinális házak az asztrológiában

A kardinális házak azok a házak, amelyekben a horoszkóp négy sarkalatos pontja található: az Ascendens (az első ház kezdete), a Medium Coeli (a tizedik ház kezdete), a Descendens (a hetedik ház kezdete) és az Imum Coeli (a negyedik ház kezdete)1. A kardinális házak nagyon fontos szerepet játszanak az asztrológiában, mert ők mutatják meg nekünk a legfontosabb életterületeinket és céljainkat.

Az első ház

Az első ház azt mutatja meg nekünk, hogy hogyan jelenítjük meg magunkat a külvilág felé1. Az első ház az önkifejezésünket, személyiségünket és viselkedésünket jelenti. Az első ház azt is elárulja nekünk, hogy mi teszi egyedivé és különlegessé minket1. Az első házban lévő bolygók és jegyek befolyásolják azt, hogy milyen benyomást teszünk másokra.

A negyedik ház

A negyedik ház azt mutatja meg nekünk, hogy hogyan alapozunk meg magunknak egy otthont és egy családot1. A negyedik ház az érzelmeinket, emlékeinket és gyökereinket jelenti. A negyedik ház azt is elárulja nekünk, hogy mi nyújt számunkra biztonságot és melegséget1. A negyedik házban lévő bolygók és jegyek befolyásolják azt, hogy milyen kapcsolatot alakítunk ki a családtagjainkkal.

A hetedik ház

A hetedik ház azt mutatja meg nekünk, hogy hogyan létesítünk kapcsolatokat más emberekkel1. A hetedik ház a szerelemet, a párkapcsolatot és az együttműködést jelenti. A hetedik ház azt is elárulja nekünk, hogy hogyan viszonyulunk a másik nemhez és a tükörképünkhöz1. A hetedik házban lévő bolygók és jegyek befolyásolják azt, hogy milyen típusú partnert vonzunk be és milyen kompromisszumokat kötünk.

A tizedik ház

A tizedik ház azt mutatja meg nekünk, hogy hogyan érvényesülünk a társadalomban és a karrierünkben1. A tizedik ház a hivatásunkat, a hírnevünket és az ambícióinkat jelenti. A tizedik ház azt is elárulja nekünk, hogy mi teszi minket sikeresé vagy kudarcossá1. A tizedik házban lévő bolygók és jegyek befolyásolják azt, hogy milyen szerepet töltünk be a közösségben és milyen felelősségeket vállalunk.

A kardinális jegyek összeillése

A kardinális jegyek közötti összeillés nem túl nagyszerű. Reed szerint a kardinális jegyek valószínűleg feszültséget élnek meg egymással idővel. „Kezdetben izgatottak, hogy egy másik kezdemenyezővel vannak” – mondja2. De hamarosan versenyre kelnek egymással, vagy akadályozzák egymást az irányításban. Néha provokálják vagy sértegetik egymást.

A kardinális jegyek jobban illenek össze a változó jegyekkel (Ikrek, Szűz, Nyilas és Halak), amelyek alkalmazkodnak a változáshoz és könnyen engednek a kardinálisnak az irányításban és az új dolgok elindításában. Ez a kombináció valószínűleg a legkönnyebb.

A kardinális jegyek nehezen illenek össze a fix jegyekkel (Bika, Oroszlán, Skorpió és Vízöntő), amelyek ragaszkodnak ahhoz, ami van, és ellenállnak a változtatásnak. Ez egy ütközős kombináció: a kardinális új utakat akar találni, míg a fix fenntartani akarja az állapot quo-t vagy vezetni egy hagyományos kapcsolatot.

A kardinális képlet összefoglalása

A kardinális képlet egy olyan képlet, amely segít nekünk megérteni magunkat és életünket. A kardinális képletben láthatjuk a kardinális jegyeket és házakat, amelyek befolyásolják személyiségünket, céljainkat és fejlődésünket. A kardinális képlet dinamikus és aktív: ez mutatja meg nekünk az új kezdeteinket és változtatásainkat.

Források:

3: https://www.zodiacsign.com/astrology/qualities/cardinal/

4: https://www.astrology.com/planets

5: https://www.liveabout.com/card

Table of Contents