Miről akarsz ma tanulni?
< All Topics
Print

A levegő elem az asztrológiában

Az asztrológiában a levegő elem az intelligenciát, a kommunikációt és a tudást jelképezi. A levegő jegyű emberek általában intelligensnek és ékesszólónak tűnnek, mert analitikus elméjük képes minden szempontból megvizsgálni egy témát. Emellett kifelé forduló, barátságos egyének, akik szeretnek beszélgetni és vitatkozni12.

A levegő jegyek a Gemini (Ikrek), a Libra (Mérleg) és az Aquarius (Vízöntő). Ezek a jegyek az asztrológiai házak közül a harmadikat, hetediket és tizenegyediket uralják1. A levegő jegyű emberek gyakran rendelkeznek ritka levegőséggel, ami azt jelenti, hogy intellektuálisak és kreatívak. Az életben való haladásuk során nem állnak meg lélegezni. „Élj és élj hagyni” mentalitásuk van, és intelligenciájuk segít nekik könnyen dönteni1.

A levegő jegyek mindig az ötletekre, teljesítményekre és helyes információkra koncentrálnak. Nagyon figyelnek a részletekre – igen, ez azt jelenti, hogy ki fogják javítani minden elírásodat. Ha valaki olyanra van szükséged, aki kitalál egy zseniális ötletet és véghez is viszi azt, hívj fel egy levegő jegyet1.

A levegő elem hatása a csillagjegyeire

A levegő elem hatása alatt álló csillagjegyek közös tulajdonságokkal rendelkeznek: kommunikatívak, intellektuálisak, okosak és igazságosak. De természetesen mindegyikük más-más módon fejezi ki ezt az energiát.

Gemini (Ikrek)

A Gemini (május 21 – június 20) az első levegő jegye az állatövben. Ez azt jelenti, hogy ezek az emberek nagyon nyitottak új tapasztalatokra és tanulásra. A Gemini nagyon sokoldalú: képes több dologgal egyszerre foglalkozni anélkül, hogy elvesztené az érdeklődését vagy koncentrációját3A Gemini nagyon jó kommunikátor: szereti megosztani gondolatait másokkal, és képes alkalmazkodni bármilyen közönséghez vagy helyzethez3. A Gemini legnagyobb erénye a rugalmasság: képes változtatni nézőpontján vagy véleményén, ha úgy látja célszerűnek.

Libra (Mérleg)

A Libra (szeptember 23 – október 22) a második levegő jegye az állatövben. Ez azt jelenti, hogy ezek az emberek nagyon igénylik a harmóniát és az egyensúlyt mind magukban, mind környezetükben3A Libra nagyon udvarias: mindig figyelembe veszi mások érzéseit és igyekszik elkerülni a konfliktusokat3. A Libra nagyon társaságkedvelő: szereti az eleganciát és a szépséget minden form ában. A Libra nagyon igazságos: mindig megpróbálja megtalálni a középutat és a kompromisszumot, és nem szereti az igazságtalanságot vagy az elnyomást. A Libra legnagyobb erénye a diplomácia: képes kibékíteni az ellentétes feleket és közvetíteni a békét.

Aquarius (Vízöntő)

Az Aquarius (január 20 – február 18) a harmadik és utolsó levegő jegye az állatövben. Ez azt jelenti, hogy ezek az emberek nagyon függetlenek és rejtélyesek. Nincs senki olyan, mint egy Aquarius, és mivel mindegyikük nagyon egyedi, nehéz őket csoportosítani1Az Aquariusok nem szeretik a címkéket, és elhárítják maguktól bármilyen jelzőt – még a jókat is, amiket rájuk aggathatnál1Az Aquariusok hisznek a változás és az evolúció természetében, és annak ellenére, hogy rögzített jegyek, nem feltétlenül hiszik, hogy ugyanazok az emberek, mint amikor születtek1.

Az Aquariusoknak erős társadalmi lelkiismeretük van, és arra törekednek, hogy jobbá tegyék a világot. Úgy látják magukat, mint egy végtelen emberi lánc egyik láncszemét. Nagyon törődnek másokkal, nem azért, mert hogyan bánnak velük vagy hogyan akarják, hogy bánjanak velük. Az Aquarius zodiákus jele humanitárius, filantróp és érdeklődik a világ javítása iránt1.

A levegő elem összefoglalása

A levegő elem az asztrológiában azt mutatja meg nekünk, hogyan gondolkodunk és kommunikálunk másokkal. A levegő jegyű emberek intelligensek, kreatívak és társaságkedvelők. Szeretnek tanulni új dolgokat és megosztani ötleteiket. Képesek átlátni a dolgok összefüggéseit és szintetizálni az információkat. A levegő jegyű emberek általában igazságosak és objektívek: nem hagyják magukat befolyásolni az érzelmektől vagy az előítéletektől.

Ha többet szeretnél megtudni a levegő elemről vagy más asztrológiai témáról, látogass el a https://tarsasag.org oldalra! Itt találhatsz cikkeket, horoszkópokat és tanfolyamokat is.

Források:

2: https://www.astrology.com/elements/air

1: https://www.horoscope.com/zodiac-signs/aquarius

: https://astrologycosmos.com/air-element-in-astrology/

: https://hiddennumerology.com/the-air-element-in-astrology/

Table of Contents