A bőség megvalósításának művészete 2. 4+1 könnyed bőségteremtő gyakorlat Neked
A bőség megvalósításának művészete 2. 4+1 könnyed bőségteremtő gyakorlat Neked
Szeretnéd, ha a bőség beköszöntene az életedbe? Akkor ezeket a gyakorlatokat Neked találtuk ki!

Előző cikkünkben a bőség alapjairól beszéltünk. Ebben a korábbi cikkben szintén a bőségtudatról volt szó. Joggal kérdezhetitek, hogy szép és jó az elmélet, de a gyakorlat hol marad?

Cikksorozatunk második részében négy alapvető bőségteremtő gyakorlatot osztunk meg.

A kiindulási alap: használj, ne árts

A bőségteremtés alapja az, hogy használjunk, ne ártsunk. Itt természetesen a tudatos károkozásról beszélünk.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Az az üzlet sikeres, ahol mind a két fél nyer az ügyleten. Az a megállapodás sikeres, ahol mindegyik fél igényei legalább részben kielégítésre kerülnek. Az a bőségteremtés sikeres, ahol mindenki vagy gazdagabb lesz vagy legalább nem lesz szegényebb.

A bőség megvalósításának művészete 2. 4+1 könnyed bőségteremtő gyakorlat Neked
A bőség megvalósításának művészete 2. 4+1 könnyed bőségteremtő gyakorlat Neked

Fontos tehát, hogy olyan dolgokat csinálj, amiktől tiszta marad a lelkiismereted, amiktől bele tudsz nézni a tükörképed szemébe és azt tudod mondani: igen, szeretlek, jó veled!

1. gyakorlat: a pénz nem gonosz mumus!

A legelső gyakorlat egyszerű, de talán a legnehezebb: válj meg attól a kényszerképzettől, hogy a pénz valami gonosz mumus, egy rossz dzsudzus, amelyik öl, butít, nyomorba dönt, minden rossz okozója, stb.

Az olyan hibás beidegződések, mint a „csak tisztességtelenül lehetsz gazdag” és „a pénzzel csak a baj van” olyan önbeteljesítő programok, amelyek garantálják, hogy szegény és nincstelen leszel és már azért küzdened kell, hogy egyáltalán picivel többre vidd egy nyomortelepi munkanélkülinél.

Az első gyakorlat tehát ennyi: fogj egy papírlapot, húzz egy vonalat keresztben rajta. Baloldalra írd fel mindazt a sok negatívumot, amit a pénzről gondolsz, majd jobb oldalra annak a pozitívvá fordított megfelelőjét.

Például ha baloldalra az kerül, hogy „a pénz sok gonddal jár”, akkor jobboldalra azt írd: „a pénz sok jótéteménnyel jár”.

2. gyakorlat: hálaadás naponta

Eleinte talán nehezen fog menni, van, akinek egy dologért is nehéz hálát adnia, ám ahogy rákapsz az ízére, észre fogod venni, mennyi mindenért lehetsz hálás. Minden nap legalább 7 dolog miatt adj hálát, amit megélsz. Teljesen mindegy, micsodáért, de kezdd el megélni, átélni a hálát. Akár fel is jegyezheted magadnak, mikért adtál hálát, később jó lesz a listát végignézni.

A hála azért fontos, mert ez nyitás a másik felé, az áramlás beindítása. Ne keverd a hálálkodással! Egyszerű köszönöm is megfelel.

3. gyakorlat: hiány helyett meglétre összpontosíts

Ha elkezdenénk végigvenni, mi minden nincs az életünkben, sosem jutnánk a végére. Neked például van fúziós reaktorod, marsi kőzeted vagy vized a Szíriusz-A egyik bolygójáról?

Rengeteg minden más is hiányzik. Mégis, a hiány érzésének ismétlésével bármit is sikerült ezekből megkapnod? Gondold végig…

Ehelyett inkább az első gyakorlat módszerét alkalmazva írd le a hiányokat, a papír másik felére pedig úgy írd fel ezeket, mint amik megvannak már. Majd olvasd végig, mondd végig és közben érezd át azt, hogy már rendelkezel velük!

A hiány helyett a meglétre összpontosíts. Kép: Karolina Grabowska
A hiány helyett a meglétre összpontosíts. Kép: Karolina Grabowska

Igen, éld meg, éld át a bőséget. Minden fejben dől el, minden ott kezdődik. Ha képes vagy arra összpontosítani, hogy megvan… meg is fogod találni a módját, hogy megjelenjen az életedben.

Nem így működik? Akkor előbb volt az autó és csak utána álltak neki megtervezni és csak a tervek után álmodták meg?

Döbbenetes, igaz? Elképzelni, átélni, megtervezni, megvalósítani. Ez a helyes sorrend!

4. gyakorlat: a bőség vizualizálása

Keress egy olyan képet, ami számodra a bőséget jelképezi, és legyen ez a mobilod vagy a monitorod háttérképe! Nyomtasd ki és tedd el a pénztárcádba, tartsd magadnál.

Minden alkalommal vedd elő és nézd meg, ha a hiány érzése bukkanna fel benned és meríts erőt a képből!

A bőség elképzelése, meglátása, vizualizálása olyan gyakorlat, ami akkor működik igazán, ha természetesség válik. Figyeld meg, ahogy beindul az áramlás, egyre több lehetőség adódik az életedben!

+1 gyakorlat: talált pénz

Mindenki szeret pénzt találni. Mi lenne, ha most Te adnál másoknak, úgy, hogy azt higgyék, véletlenül találták?

Fogj aprópénzt, 5-10-20 forintosokat, amennyit gondolsz, és teljesen „véletlen” helyeken ejts el egyet-kettőt belőlük: boltban, utcán, buszon, vendégségben, stb.

Fontos a bőség megélése. Kép: Elle Hughes
Fontos a bőség megélése. Kép: Elle Hughes

Minden alkalommal éld át azt a váratlan örömöt, amit az él meg, aki megtalálja majd. Figyeld meg, hogyan érzed közben és utána magadat! A lényeg, hogy elinduljon és erősödjön az áramlás: pénzt hozol be és pénzt adsz ki, úgy, hogy közben Te lélekben, szellemben és igen, anyagiakban is egyre nagyobb bőséget élsz meg.

Végül mindig tartsd szem előtt: Te használod a pénzt és nem fordítva.

A pénz egy eszköz, amivel rengeteg mindent elérhetsz. Tőled függ, mire használod.

Élj bőségben!

Dr. Peter T. Sinclair

Borítókép: Geraud pfeiffer

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz
Previous articleLilith közkeletű története egy modern feminista mese. Ki volt Lilith valójában?
Next articleAz agykontroll alapjai és módszere. Valóban működik az agykontroll?