A csakrák színének és számainak jelentése
A csakrák színének és számainak jelentése
A különféle ezoterikus tanítások szerint minden csakrának saját színe és száma, vagy számai vannak. Mit jelentenek a csakra színek és csakra számok?

A hét fő csakra mindegyikéhez színek és számok tartoznak, amelyek az adott csakrának megfelelő minőséget hordozzák.

A színek és a számok már évezredek óta foglalkoztatják az embereket, hiszen mindkettő az univerzum alapvető elemének tekinthető.

A színek és számok saját energiaminőséggel és frekvenciával bírnak, amik megfelelthetők az egyes csakráknak

A spirituális tanok szerint a színek és a számok együtt játszanak egy fontos szerepet a hét fő csakrához kapcsolódó energiák áramoltatásában és befolyásolásában.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a színek és a számok kapcsolatát a hét fő csakrával, és hogyan hatnak ezek a kapcsolódások az életünkre.

A csakrákhoz tartozó színek és számok jelentése
A csakrákhoz tartozó színek és számok jelentése

A gyökércsakrához tartozó színek és számok jelentése

A gyökércsakra a testünk alsó részén található, és a biztonság, a stabilitás és az alapokkal való kapcsolatot képviseli. Az alábbi színek és számok kapcsolódnak a gyökércsakrához:

Színek: vörös és fekete

Számok: 1 és 2

A vörös szín az erő, az akarat és a túlélés szimbóluma, míg a fekete szín az élet sötét oldalát jelenti. A 1-es szám a kezdeteket, az új lehetőségeket és az önmagunkkal való kapcsolatot jelöli, míg a 2-es szám a párkapcsolatokat és a biztonságot szimbolizálja.

DuyCuong1080

A szakrális csakához tartozó színek és számok jelentése

A szakrális csakra az alsó hasunkban található, és a szenvedély, a szexualitás és a kreativitás központja. Az alábbi színek és számok kapcsolódnak a szakrális csakrához:

Színek: narancs és kék

Számok: 3 és 6

A narancssárga szín az életöröm és a kreativitás szimbóluma, míg a kék szín a harmónia és a kommunikáció jelképe. A 3-as szám az öröm, az optimizmus és a kreativitás száma, míg a 6-os szám a szeretet és a párkapcsolatok energiáját hordozza.

A napfonat csakrához tartozó színek és számok jelentése

A napfonat csakrája, más néven koronacsakra, a fejünk tetején található, és a spiritualitás, az éberség és a tudatosság központja. Ez az egyik legfontosabb csakránk, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolódjunk a magasabb rendű tudattal és az isteni energiával.

A napfonat csakrához kapcsolódó színek a lila, a fehér és az arany. Ezek a színek a spirituális növekedés és a tudatosság megnyilvánulásait jelképezik.

A napfonatcsakra és a kapcsolódása a színekkel és a számokkal

A napfonatcsakra a hasunkban található, és a személyiségünk, az önértékelésünk és a személyes hatalmunk központja. Az alábbi színek és számok kapcsolódnak a napfonatcsakrához:

Az arany szín az isteni fény megnyilvánulása, amelynek segítségével összekapcsolódhatunk a magasabb rendű tudattal és az univerzummal. A lila szín az intuíció és a spirituális növekedés szimbóluma, míg a fehér szín az áttetszőség és a tisztaság jelképe.

A számok közül az 1-es és a 7-es a napfonat csakrájához kapcsolódnak. Az 1-es szám az egység és a mindenhatóság szimbóluma, amely segít abban, hogy összekapcsolódjunk az isteni energiával és elérjük az egységet a világegyetemmel. A 7-es szám pedig a spirituális növekedés és a tudatosság számát jelenti, amely segít elérni a magasabb rendű tudást.

A szívcsakrához tartozó színek és számok jelentése

A szívcsakra a mellkas közepén található, és az érzelmek, az empátia és az együttérzés központja. Ez az egyik legfontosabb csakránk, amely lehetővé teszi, hogy szeretettel és elfogadással közelítsünk másokhoz és önmagunkhoz.

A szívcsakrához kapcsolódó színek a zöld és a rózsaszín. A zöld szín a természetesség, a gyógyítás és a harmónia szimbóluma, míg a rózsaszín szín az elfogadás, a szeretet és az együttérzés jelképe.

geralt

A számok közül az 4-es és az 6-os a szívcsakrához kapcsolódnak. Az 4-es szám a stabilitás, a rend és a biztonság szimbóluma, amely lehetővé teszi, hogy mélyebb érzelmeket kapcsoljunk ki és kialakítsunk bizalmat a kapcsolatainkban. Az 6-os szám pedig a szeretet, az együttérzés és a család száma.

A torokcsakrához tartozó színek és számok jelentése

A Torokcsakra a kommunikáció és az önkifejezés központja, ezért fontos szerepet játszik az érzelmi és szellemi egyensúly fenntartásában. Az ideális torokcsakra színe a világoskék, mely az ég színe, és összhangban van a kommunikáció és az egyensúly érzetével.

A torokcsakra további kapcsolódó színei közé tartozik a halványkék, az égszínkék és a türkiz, melyek mindegyike támogatja az önkifejezést és az összekapcsolódást. A számok közül a 5 és a 3 a leginkább kapcsolódik a torokcsakrához. Az 5-ös szám az ötletek, a változások és az új lehetőségek szimbóluma, melyek mind az önkifejezésre és a kommunikációra ösztönöznek. Az 5-ös szám arra ösztönöz, hogy merjünk új dolgokat kipróbálni, és nyitottak legyünk az élet minden területére.

A 3-as szám pedig a kreativitás és a kommunikáció szimbóluma, amelyek mind fontosak a torokcsakra megfelelő működéséhez. A 3-as szám ösztönzi az önkifejezést, a kommunikációt és az alkotói készségeket.

A Harmadik Szemhez tartozó színek és számok jelentése

A harmadik szem vagy agyvelői csakra az intuíció, a belső látás és a megértés központja. Az ideális színe a sötétkék, amely az isteni bölcsesség, a spiritualitás és az intuíció szimbóluma. Ez a szín segít a belső látás és a megértés fejlesztésében, és összekapcsolódik az éteri testtel.

A harmadik szemhez kapcsolódó további színek közé tartozik a lila, amely szintén támogatja a spiritualitást és a belső látást, valamint a barna, amely az anyagi világ megértését szimbolizálja. A számok közül a 7-es és a 9-es kapcsolódnak leginkább a harmadik szemhez. A 7-es szám az isteni bölcsesség és a spiritualitás szimbóluma, míg a 9-es szám a megértés, a tudatosság és a fejlődés szimbóluma. Mindkét szám segít az intuíció és a belső látás fejlesztésében

A koronacsakrához tartozó színek és számok jelentése

A koronacsakra az emberi test felső részén található, a fej tetején. Ez a csakrák között az egyik legmagasabb, a spirituális fejlődésünk csúcspontját jelképezi. Az általa sugárzott energia kapcsolatban áll azzal a tudással, amit a fizikai testen túlra, a lélek szintjére juttathatunk el. Ez a csakrák színe a lila és a fehér, az ezüst és az arany.

A lila szín és a szám 7

A lila szín és a szám 7 mindkettő kapcsolódik a koronacsakra energiáihoz. A lila szín szimbolizálja a spiritualitást, a meditációt és a transzcendenciát. Ez a szín támogatja a meditációban való elmélyedést és a tudatosság állapotának elérését. A szám 7 szintén erősen kapcsolódik a spirituális fejlődéshez és a magasabb tudatossághoz. Az ősi bölcsességek szerint a szám 7 a spiritualitás és a misztikus tudás száma, és azt jelzi, hogy a spirituális utazásunk során éppen egy új szintre lépünk.

Alexandra_Koch

A fehér szín és a szám 1000

A fehér szín és a szám 1000 mindkettő kapcsolódik a koronacsakra energiáihoz. A fehér szín tiszta, sugárzó energiát jelképez, amely segít tisztánlátásunkban és spirituális érzékeléseink megerősítésében. A szám 1000 pedig szintén egy erős szimbólum a spirituális fejlődéshez kapcsolódóan, mivel ez az a szám, amely a legközelebb áll az univerzum végtelenéhez. Az ősi tudósok szerint a szám 1000 az isteni energia száma, és az ég és a föld kapcsolatát jelképezi.

Az ezüst és az arany színek és a szám 12

Az ezüst és az arany színek mindkettő kapcsolódnak a koronacsakra energiáihoz. Az ezüst szín tiszta, sugárzó és tükröző energiát jelképez, amely segít az érzékelésben és a tudatosság állapotának elérésében. Az arany szín pedig a spiritualitás és a bőség szimbóluma, amely az univerzum energiáinak befogadását segíti. A szám 12 pedig a koronacsakra energiaáramlásához kapcsolódik.

Borítókép: Activedia

Forrás: spiritan.hu

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz