Doreen Virtue, az ezotéria közkedvelt nagyasszonya
Doreen Virtue, az ezotéria közkedvelt nagyasszonya "megtért" Jézus hitére egy látomás miatt
Doreen Virtue befejezte az indigó gyerekes, kristály gyermekes, angyalkártyás, angyaltanfolyamos életét. Ha szeretnéd tudni, mikor ad ki új jóskártyát vagy ezoterikus könyvet, a válasz: többé nem.

Doreen Virtue ugyanis megtért Jézushoz. Erre a keresztények minden bizonnyal örömmel kapják fel a fejüket, hiszen az elmúlt húsz évben Ms. Virtue volt az ezotéria (lánykori nevén New Age) egyik nagyasszonya.

Nincs többé új szerelem angyalai vagy mágikus egyszarvú kártya. Nincs többé lilás-tiritarka könyv, amely érzelgősen tapicskol az emóció-pocsolyában miközben hinti a belső tudásnak címkézett, valójában exoterikus tanokat angyalokról, rezgésről és energiákról.

Miért tért meg Doreen Virtue?

Nos, ha realisták akarunk lenni, akkor azért, mert már nem tudott mit kitalálni ezoterikus témában (az indigó gyerekek ötlete is tőle származott, ami egy humbug, mindazonáltal), és ráébredt, hogy mekkora piaca van a keresztény témának még mindig.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz
Doreen Virtue, az ezotéria közkedvelt nagyasszonya „megtért” Jézus hitére egy látomás miatt

Ha viszont elhisszük, amit ő maga állít, akkor következzenek a saját szavai a megtérése okáról, a www.doreenvirtue.com oldalról fordítva

A múlt áttekintése és a „hibák” belátása

„Hosszú idővel ezelőtt a ‘minél több szellem-barátod van, annál jobb’ elvét vallottam a spiritualitásban… végső soron őket imádtam. Áthágtam Isten törvényét.

Nos, később felfedeztem, hogy az egyetlen helyes út, ha Isten útmutatását kéred… nem vettem észre, hogy mennyire fontos ‘próbára tenni a szellemeket’ ahogy a Biblia állítja… Nyitott ajtó elvet követtem és a bezáratlan ajtó kéretlen látogatókat vonzott be.

Az imák, amiket elmondtam, leírtam és tanítottam… mindig a Szentháromsághoz szóltak… de sosem írtam róla eleget, nehogy megsértsem a keresztény hívőket.”

A „megvilágosodás” kezdete 2015-ben

„Mindez akkor változott meg, amikor írni kezdtem a Szeretetteljes szavak Jézustól Kártyákat még 2015-ben. Életemben első alkalommal olvastam el alaposan Jézus minden szavát az evangéliumokban.”

Csakhogy Doreen Virtue tanítványai és követői nem vették túl jó néven sosem Jézus emlegetését, mert túl patriarchálisnak tartották, vagy mítosznak.

„Mivel el akartam kerülni a konfliktusokat, kihagytam Jézust a tanításaimból. Ez mindig is zavart, meg kell, hogy mondjam, mert meg akartam osztani Jézus iránti szeretetem másokkal.”

Doreen Virtue megtérése előtt:
Doreen Virtue megtérése előtt
Doreen Virtue megtérése előtt
Doreen Virtue a megtérése után:
Az ezotéria közkedvelt nagyasszonya, Doreen Virtue "megtért" Jézus hitére egy látomás miatt
Az ezotéria közkedvelt nagyasszonya, Doreen Virtue „megtért” Jézus hitére egy látomás miatt

A Jézus-jelenés 2017-ben

Később viszont egyre inkább hajtotta belülről a vágy, hogy Jézus tanításairól beszéljen, és aztán 2017-ben következett be a „hatalmas spirituális ébredése”, amikor megdöbbentő élményben lehetett része egy, az Episzkopális Egyházba tartozó hölgy által.

Az asszony egyszer csak eltűnt és a helyén egy „nagyobb-mint-az-életben Jézus-alak jelent meg. Mindenki és minden elhalványult, és csak a 180 centiméternél is magasabb Jézust láttam. Egyszerű vászon ruhát viselt és kitárta karját felém, mintha azért hívna, hogy megöleljem.

Teljesen hús-vér embernek tűnt, nem csupán egy látomásnak. Élő, lélegző személyként jelent meg előttem. Az őt körbevevő fény pászmákban ragyogott, akár a Nap, és a fénysugarak a szívéből törtek elő. Azt hiszem, ez volt a legragyogóbb fény, amit valaha láttam!”

A találkozás persze teljesen megváltoztatta Ms. Virtue életét. Egyre több megerősítést talált, hogy ez az útja, megkeresztelkedett és azóta mélyen hívő keresztény, aki immáron teljes pálfordulással ellenzi a „new age”-et.

Ahogy ő maga fogalmaz: „megtévesztett az Ördög”, sőt a saját korábbi termékeiről is, közvetve, megvan a véleménye, és azóta is igyekszik minden korábbi könyvét, kártyáját, termékét kivonatni a forgalomból.

Valóban az ördögtől való az ezotéria?

Legfeljebb a félelemben élő, szegénységtudatos emberek számára. Éppen, hogy az ördög egy viszonylag kései, kitalált szereplő.

A valódi ezotéria (itt olvashatsz róla többet) olyan belső körnek szánt tanítások összessége, amely által jobb, kiteljesedett életet élhetsz.

Mondj igent a szabadságra, fejlődésre és a valódi spiritualitásra, az Istennő segedelme által!

Kép forrása: vimeo.com, doreenvirtue.com

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz