Gondok, problémák vagy inkább feladatok? Ahol a figyelem...
Gondok, problémák vagy inkább feladatok? Ahol a figyelem...
Sokszor elakadunk a gondjaink és problémáink közt és nem jutunk előre. Mert megoldhatatlannak tűnik minden. Pedig közel lehet a megoldás.
Régi mintáink jönnek elő újra és újra… Aztán történik valami, és egyszer csak sikerül. Mert nem kétség, mindig sikerül, mégha úgy is tűnik, hogy az örökkévalóságig is vagyunk ezekben a gondokban…

De a problémán azért léteznek, hogy megoldhassuk őket.

De valójában valóban gondok és problémák ezek, vagy valami más? Nézzük más szemszögből, egy példával: Bemész a munkahelyedre, és kapsz valami feladatot.
Megcsinálod nem? Problémának éled meg, vagy feladatnak?
Gondok, problémák vagy inkább feladatok? Ahol a figyelem...
Gondok, problémák vagy inkább feladatok? Ahol a figyelem…

Még akkor is feladatnak tekinted, ha éppen megoldatlannak tűnik, de minden erőforrást előveszel és előbb utóbb sikerül.
Miért? Egyrészt, mert az emberek többsége mégis csak jól működik, ha az élete múlik rajta, márpedig legtöbbször így éli meg, hogy ha nem oldja meg, oda a megélhetés, üvölt a főnök bármi.

Működik benne az életösztön.

( S képzeld el, hogy mindezt nemcsak életösztönből tennéd, hanem kicsit magasabb szintről, mikre lennél akkor képes! )
De hová lesz belőlünk az életösztön, ha a saját problémáinkról van szó? Nem feladatnak vesszük, problémának.
Ez egy hozzáállásbeli kérdés… Nincsenek gondok, csak feladatok, és annyiszor kapjuk meg ahányszor csak nem oldottuk meg jól.

Vagy éppen kevés erőforrással dolgozunk!

Mert bizony, ha nem tudjuk megoldani magunk, kérhetünk segítséget is… Honnan? Rengeteg lehetőség adódik a mai világban, egy biztos, nekünk is tennünk kell magunkért, és nem elég sopánkodni, lubickolni benne, vagy éppen másokat hibáztatni.
Mélyedjünk magunkba, és ha már minden megtettünk, merjük nem egyedül megoldani a feladatot.
Mert igen, feladataink vannak és nem gondjaink és problémáink. Mondhatnátok, de hát ezeknek sosincs vége! Igen, valóban az élet teli van feladatokkal, kihívásokkal, egyik követi a másikat, és nem is a „gond”, a lényeg, hanem amit mond!
Mert minden mögött ott az ok, az információ, aminek tudása nélkül nem haladhatunk utunkon.

Másként tekintve ezek a dolgok az élet természetes részei.

Az állatvilágban és a természeti világban sokkalta lazábban működik minden. Egy-egy erdőtűz nyomában új életek keletkeznek. A feladatok alkotják a világunk és formálnak minket.

Ahol a fókusz ott, az energia!

Ha mindig a negatív dolgokra fókuszálsz, azokat vonzod. De ha, azt kezded el figyelni mi a jó, és mennyi minden csoda vesz körül, és ezekre fókuszálsz, bizony csodáknak lehetsz tanúja lépten, nyomon…
Élni bizony tudni kell. Az élet igen, akár egy folyó, ha az ár ellen úszol és minden energiád oda megy, nem csoda hogy alig van erőd bármire is…
Tedd át hát az agyadban lévő gond és probléma szót egy másik gondolatcsoportba, a feladat és megoldható rublikába, engedd el magad és légy bátor ad át magad a sodrásnak, s légy nyitott arra, hogy boldog légy…
Borítókép: Bonnie Kittle/Unsplash
Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz