A teliholdkor bekövetkező holdfogyatkozás spirituális jelentősége. Kép: Alex Andrews
A teliholdkor bekövetkező holdfogyatkozás spirituális jelentősége. Kép: Alex Andrews
A holdfogyatkozás ritka és jelentőségteljes esemény. Kiváltképpen akkor, ha teliholddal egy időben történik.

A telihold az elengedés és a lemondás ideje. A kinyilatkoztatás a telihold természetéből fakad. Ezek az égi események híresek arról, hogy ugyanúgy megmozgatják az érzelmeinket, mint ahogy árapályt okoz a Hold keringése.

Mi történik, ha a Teremtő úgy dönt, hogy egy holdfogyatkozást is a keverékhez ad? A 2022. májusi Vörös Hold teljes holdfogyatkozás spirituális jelentése a Skorpióban arról szól, hogy engedjünk el mindent, ami lejárt az életünkben, amihez ragaszkodtunk, így nyugodtan mondhatjuk, hogy intenzíven fejezzük be a dolgokat.

A végzet a nevedet szólítja. Válaszolni fogsz? A Skorpióban bekövetkező holdfogyatkozás újrakezdést kínál. Az életed soha többé nem lesz ugyanolyan, mint régen.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

A teliholdkor bekövetkező holdfogyatkozás spirituális jelentősége

A holdfogyatkozás szezonja nem mindig sétagalopp. Ezek a durva és zűrös kozmikus időszakok hajlamosak hirtelen felismeréseket és hatalmas változásokat hozni az életünkben.

Egy szuper-virágvérhold van a láthatáron, és ez pusztítást fog végezni a kommunikációs mezőnkön. A holdfogyatkozások változást és fejlődést hoznak. Holdfogyatkozás idején a tudattalan érzések a felszínre törnek, és a valóság talajára kerülnek.

A teliholdkor bekövetkező holdfogyatkozás spirituális jelentősége. Kép: Alex Andrews
A teliholdkor bekövetkező holdfogyatkozás spirituális jelentősége. Kép: Alex Andrews

Itt az ideje a gyors változásnak

Csendes meditáción, gondolatcserén vagy spirituális gyakorlaton keresztül a teliholdak olyan pontok, amikor elengedhetjük magunkat. Akár készen állsz rá, akár nem, a Teremtő és az Égiek úgy döntöttek: itt az ideje a gyors változásnak.

A változás ijesztő. Emberi lényekként nem szeretjük a változást. De éppen ez az oka annak, hogy a holdfogyatkozások olyan erőteljesek és átalakító erejűek. A holdfogyatkozások olyan jelentős életeseményeket jelölnek, amelyekre gyakran örökre emlékszünk.

A ragaszkodás káros lehet

Ha ragaszkodsz valamihez, ami nem szolgál téged, az általában megakadályozza, hogy az életedbe lépjen az, amit igazán neked szántak, ezért ez a tökéletes alkalom arra, hogy lazíts a szorításodon, és hagyd, hogy a dolgok úgy áramoljanak ki az életedből, ahogyan kell.

Pozitívum, hogy nem valószínű, hogy az univerzum olyan helyzeteket vagy kapcsolatokat fog célba venni az életedben, amelyek egészségesek és támogatóak, így bátran bízhatsz abban, hogy ha az életed bizonyos területei most fel is robbannak, valószínűleg úgyis erre voltak hivatottak.

A holdfogyatkozással kapcsolatos alapvető tudnivalók

A teljes holdfogyatkozás teliholdkor következik be, a Földet közvetlenül a Nap és a Hold közé helyezve. Az összehangolódás rövid pillanataiban a nap sugárzása – amely az egót és mindazt szimbolizálja, ami a külvilág számára közvetlenül látható – átfolyik a földön és a holdra, a belső és láthatatlan tartományára.

A Hold magában hordozza történelmünket és belső életünk tágasságát. A Nap fénye által közvetlenül kitéve, a Luna hirtelen és ijesztő tisztasággal tárja fel az igazságot.

Holdfogyatkozás Erdély felett. Kép: Dids
Holdfogyatkozás Erdély felett. Kép: Dids

Az asztrológiában ezek a kozmikus pontok arról ismertek, hogy jelentős életváltozásokat hoznak, ezért gyakran „a sors csomópontjainak” is nevezik őket. Emiatt a holdfogyatkozások arról híresek, hogy drasztikusan felrázzák a dolgokat az életünkben, jóban-rosszban.

Ez a holdfogyatkozás egyben szuperhold is, ami azt jelenti, hogy a Hold pályája a NASA szerint a Földhöz legközelebbi pontján lesz

Ez a teljes holdfogyatkozás (más néven Vörös Hold vagy Vérhold, ahogy a vörös ragyogása miatt nevezik), amely egy fix vízjegyben (Skorpió) zajlik, biztosítja, hogy az érzelmek minden idők legmagasabb szintjén legyenek.

Bár sokan közülünk hallják belső vágyaik és álmaik hívását, gyakran nehéz megtalálni az utat saját ébredésünk felé.

Ezek a rezgések azt is eredményezhetik, hogy a szokásosnál is rohanóbbnak, stresszesebbnek és érzékenyebbnek érzed magad, ami azt jelenti, hogy fontos lesz, hogy megtaláld a módját annak, hogyan maradj a földön és a testeddel kapcsolatban.

Az érzelmeinket a tetőfokára hozza majd, és kitisztít mindent, amit magunk mögött kell hagynunk – akár úgy érezzük, hogy készen állunk rá, akár nem.

A májusi telihold asztrológiai jelentősége

A május 16-i telihold a Skorpió 25°17′ -ben áll, és egyszerre rendelkezik pozitív és kihívást jelentő hatásokkal. A Szaturnusszal való vörös négyzetes aspektus az egyik legnagyobb kihívást jelentő aspektus. Ugyanakkor két bolygóval, a Marssal és a Neptunusszal harmonikus trigon aspektus áll fenn.

Ugyanez az ellentét a pozitív és negatív hatások között az állócsillagoknál is megtalálható. A Hold a szerencsés és barátságos Agena állócsillaggal, míg a Nap a legveszélyesebb égi csillaggal, az Algollal áll kapcsolatban.

A 2022. májusi teliholdas asztrológiában a jó és a rossz közötti polaritás finoman kiegyensúlyozottnak tűnik. Több a pozitív aspektus, mint a nehéz, de a Mars-Neptunusz, sőt a Jupiterhez csatlakozó állócsillagok mind kihívást jelentenek.

Vörös szuperhold a város felett. Kép: Lucas Pezeta 
Vörös szuperhold a város felett. Kép: Lucas Pezeta

Az alvilágot uraló Skorpió felszínre hozza azt, amit elvetemültté tettek, és arra kényszerít, hogy szembenézzünk félelmeinkkel

Az olyan ellentétes erők, mint a munka kontra otthon, vagy az, hogy mire van szükségünk kontra az, hogy mit akarunk, belső feszültséget és külső nyomást teremtenek. Ez konfliktusokhoz és válságokhoz vezethet, amelyek elszívják az energiánkat.

E holdtöltekor késztetést érezhetünk arra, hogy impulzívan cselekedjünk vagy meggondolatlanok legyünk, de ez nem a legjobb időszak erre.

Az élet újjászületése tavasszal kezdődött – ami összhangban van ennek a holdfogyatkozásnak az átalakító Skorpió energiájával. A mély felfedezés megtanulása megnyitja az életed végső lehetőségét. Belső ébredésed megnyitja az ajtót egy valóban elképzelhetetlen lehetőség előtt.

Hogyan dolgozzunk ezzel az energiával

Tekintettel arra, hogy ez a hold különösen hangsúlyozni fogja, hogy el kell engednünk a csomagjainkat – és éppen a Merkúr retrográd szakaszának közepén vagyunk -, azt javasoljuk, hogy írjuk le a régi, korlátozó történeteket, amelyek már nem szolgálnak minket, és égessük el őket.

A 2022-es év első vérholdas teljes holdfogyatkozása a Skorpióban fog bekövetkezni, egy olyan mély és erőteljes jegyben, amely a hatalom, az irányítás és a titkolózás kérdéseit hozza előtérbe, és arra kényszerít, hogy szembesüljünk az igazsággal a mélyén.

Ha van felesleg az életedben, akkor itt az ideje, hogy lecsapolj belőle

A telihold energiája mindig egy ciklus energiája, amely crescendóhoz érkezik, vagy lényege és hatása beteljesedik. Ez egy lehetőség arra, hogy elengedd érzelmi tapasztalataid egy olyan aspektusát, amelyből már kinőttél. Ez egyúttal az előző ciklusban szerzett új bölcsességben vagy érettségben való lehorgonyzás ideje is. Nagyszerű alkalom arra, hogy elengedjetek valamit, ami már nem hasznos számotokra.

Azért teszik ezt a Teremtő és az Égiek, hogy segítsen minket a fejlődésben – még akkor is, ha a folyamat intenzív. A holdfogyatkozás és a Hold intenzív Skorpió energiája között ez az átalakulás és az elengedés erőteljes időszaka. Mit fogsz elengedni?

Források, részben: nypost.com, today.com, bustle.com, exploredeeply.com, nylon.com, russh.com, astrologyking.com, mindbodygreen.com

Borítókép: Alex Andrews

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz