Site icon Cygnus Caelestis Spirituális Társaság

A negatív dolgok elfojtása komoly problémákat okoz. Ezekre figyelj!

A negatív dolgok, jelenségek, gondolatok, érzések elnyomása sajnos még mindig elterjedt álspirituális felfogás. Azonban több veszélyt hordoz magában, mint amennyi előnnyel jár!

Elterjedt tévhit, hogy ha nem gondolunk negatív dolgokra, vagy elfojtjuk a negatív aspektusait, részeit egy jelenségnek, akkor gondolkozunk pozitívan.

Az is elterjedt hiedelem, hogy az spirituális, aki csupa szépre és jóra gondol

Mindkettő súlyos tévedés. A negatív dolgok, jelenségek, gondolatok és érzések ugyanúgy az egész részei, akár a pozitívak – sőt már ez a felosztás is erősen idejétmúlt, hiszen a világ sokdimenziós, nem egysíkú!

A negatív és a pozitív aspektusok egyaránt fontosak

A valódi spiritualitás a negatívumok elfogadását jelenti. A valódi pozitív gondolkodás azt mondja ki, hogy a legnegatívabb helyzetben is találd meg azt, ami épít, segít, hasznodra, előnyödre válik.

Lássunk most egy példát a hibás, álspirituális, önveszélyes tagadásra:

A negatív dolgok elfojtása komoly problémákat okoz. Ezekre figyelj!

„A Krisztus-kereszt a szenvedés jelképe (is), ezért szenvedést hozhat az életünkbe, ha a lakásunkban ki van téve, nyakláncon viseljük, netán a bőrünkre tetováltatjuk. Célszerű ezért átprogramozni magunkban a jelentését, például a következő megerősítéssel:

„A Krisztus-kereszt számomra Jézus és Isten szeretetét jelképezi. Minden negatív értelmezést, másodlagos vagy átvitt értelmű jelentést és köteléket törlök és megszakítok köztem és a kereszt között. Köszönöm Istenem, Jézus, Mihály arkangyal és az őrangyalaim, hogy csak a Krisztus-kereszt pozitív aspektusait hagyjátok hatni rám és az életemre. Legyen így! Most!”

Azon túl, hogy a szerzője a tudatlanságát árulja el a kereszténységről, még egy népszerű álspirituális irányzatot is képvisel: a „csak pozitívan, a kereszténység is csupa pozitívum, minden más hazug betoldás”.

Ez elemi tévedés és a kereszténység ismeretének teljes hiányát árulja el.

A kereszténységben a megfeszített Jézus ábrázolása az áldozatot jelenti, a halált, amely egyben a megváltás és feltámadás kulcsa is.

Aki ebben negatívumot lát, az nagyon messze jár a valódi spiritualitástól, hiszen minden szellemi út egyik fontos állomása a meghalás és feltámadás, az újjá-születés.

A kizárás, elfojtás csak ront a helyzeten. A megoldás: az elfogadás és nemesítés!

Amit kizár az életéből az még ugyanúgy hat rá, mert jelen van, csak szándékosan nem vesz róla tudomást. Így alakulnak ki az elfojtásból a neurózisok és a gondolat-vágy elementálok, amiket az átlagember démonoknak nevez (itt olvashatsz többet róluk)

A negatív aspektus olyan, mint az árnyékos oldal.

Menjetek ki a napra nyári kánikulában és ott mondjátok, hogy az árnyék rossz.

A kereszt, és bármely más jelkép negatív aspektusait elfogadjuk és nemesítjük, hogy építsen és segítsen.

A farkas negatív szimbólum lett – a kutya pozitív. Pedig genetikailag azonosak

A farkas negatív szereplő volt az ősember világában, ám voltak értelmes ősemberek, akik a vadászatuk (elutasítás és kizárás) helyett inkább befogták és idomítani kezdték (elfogadás és nemesítés). Ebből lett a kutya.

Értitek már, miért hatalmas hiba a negatív aspektust elnyomni és kizárni?

A bőségtudat egy döntéssel kezdődik: azzal, hogy jól akarsz élni

A bőség megteremtése és áramoltatása olyan lépés, amit feltétlenül érdemes megtenned, méghozzá már évekkel ezelőtt!

Igen, jól hallod, a bőség alanyi jogon jár – ha megteremted magadnak. Ellentmondásos? Egyáltalán nem!

A bőséget megélni ugyanis születésedtől kezdve jogodban áll. Senki az égen, földön vagy az alsó világban nem vitathatja el ez Tőled – felnőtt fejjel egyedül Te magad tehetsz magadnak keresztbe.

Ez a 6 pont a pozitív gondolkodás alapját képezi

 1. Úgy nézek magamra mindig, mint az élővilág kiemelkedő tagjára – mert minden ember megismételhetetlen és egyedi.
 2. A saját világomban engem illett az elsőbbség – Nem helyezem magam mások alá, a szeretteimtől eltekintve.
 3. Én én vagyok, Te pedig te! Azért vagyok a világon, hogy beteljesítsem küldetésem, nem pedig hogy megfeleljek elvárásaidnak.
 4. Képes vagyok elérni, amit akarok!
 5. Problémáim kihívások és feladatok, amelyeknek megoldására képes vagyok magam, vagy szeretteim segítségével!
 6. Elérem, amit igazán akarok – olyasmit akarok, ami előnyömre válik és előre visz.

A következő hat pont már a világgal való viszonyról szól

 1. Meg akarom változtatni ami változtatásra szorul, elfogadom ami megváltoztathatatlan – képes vagyok különbséget tenni a kettő között.
 2. Hibáimmal és gyengeségeimmel együtt szeretem magam – mert tisztában vagyok tökéletességeimmel és erősségeimmel. Ugyanígy tekintek másokra is! Erényem a megbocsátás.
 3. Fenntartom a jogot arra, hogy változtassak véleményemen, mert a fejődésem során gyakorlásra, tapasztalásra és belátásra van szükségem.
 4. A negatív gondolkodók, elviselhetetlen emberek, szélsőséges kritizálók számára ajándékom egy mosoly, s a magam számára ajándékom a lehetőség, hogy bármikor otthagyhatom őket.
 5. Szeretem magam, jól kijövök magammal, képes vagyok csendben egyedül lenni, s úgy bánok másokkal, ahogy elvárom, hogy velem is bánjanak.
 6. Testem, lelkem, szellemem egy egységet képez

Emlékezz: Mindenkor kérheted az angyalok segítségét, vagy az Égiektől egy pegazust, hogy átsegítsenek a nehéz pillanatokon!

A bőség anyagi, lelki és szellemi bőség együttesét jelenti, nem csak az anyagiakat!

Az egyik legjelentősebb akadály az áramlásban való részvétellel szemben az, hogy sokan a bőség alatt pénzbeli, anyagi javakat értenek. Amíg valaki ezen nem lép túl, képtelen lesz megtartani a javakat, hiába áramlanak be és ugyanolyan szegény lesz egy idő után, mint ahogy nekikezdett.

Az anyagi, lelki és szellemi síkok egymásra épülve támogatják egymást. Az anyagi bőség kiteljesíti a szellemi bőséget és lehetőséget biztosít a lelki bőség megnyilvánulására.

Nemes gesztus a szegénytől, ha megosztja kenyerét mással, ám ettől még mindketten szegények maradnak, és még többen éheznek. Ha viszont egy gazdag nyit népkonyhát és oszt ételt, ott ezrek laknak jól – és a gazdag nem válik tőle szegénnyé!

Aki tehát el akarja sajátítani a bőségtudatot, elsőként azt realizálja, hogy a bőség mindhárom síkon jelen lévő bőség-áramlást jelent.

Borítókép: Lucas Pezeta

Exit mobile version