A Reiki kezelés titkai és etikája. Hogyan zajlik egy reiki kezelés?
A Reiki kezelés titkai és etikája. Hogyan zajlik egy reiki kezelés?
A Reikit már több mint egy évszázada használják Japánban, és a pozitív hatásairól a mai napig meggyőződhet bárki.

A Reiki rendszerének egyik alapja, hogy a kezelés során a gyógyító nem saját életenergiáját adja át, hanem mintegy csatornaként az univerzális energiákat közvetíti.

Előző írásunkban a Reiki történetével és rendszerével foglalkoztunk, most magát a kezelést nézzük meg közelebbről.

Sokan hallottunk már a kézrátétellel történő gyógyításról.

Bár ez a módszer ősi, és az energiák átadásán alapul, sokan még mindig kételkednek benne.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

A Reiki használata során is hasonló módon történik a gyógyítás. A gyógyító energiát ad a beteg, vagy rosszul működő testrészeknek.

A Reiki kezelés titkai és etikája. Hogyan zajlik egy reiki kezelés?
A Reiki kezelés titkai és etikája. Hogyan zajlik egy reiki kezelés?

Gyakran illetik az Isteni energiát az „intelligens” jelzővel. Ez többek között annak köszönhető, hogy az energiák pontosan ott hatnak, ahol az szükséges.

Ha egy testrész nem szenved energiahiányban, akkor sem kell attól tartani, hogy kárt okoz, hiszen a fölösleges energiák egyszerűen megszűnnek.

A Reiki használata során fontos szerepet kap a szimbólumok használata.

Uszui mester számára még nem okozott problémát a különböző energiák elkülönítése és fókuszálása, tanítványai számára azonban már nehézséget okozott e feladat, hiszen ők nem maguktól ébredtek rá az energiák jelentőségére, csupán megtanulták azt.

Emiatt ma is sok szimbólumot használnak a gyógyítás során, melyek mintegy eszközként segítenek az egyes problémák orvoslásában.

Choku Rei - Reiki szigillum
Choku Rei – Reiki szigillum

A teljes Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot, átfogóan regenerálja a szellemi test finomanyagában lévő energiapályákat.

Katalizálja, mozgásba hozza a test energiáit, sok esetben nagyon gyorsan állítja helyre a terhelhetőséget, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy harmonikusan hasznosítsa a kiváltott gyógyító reak­ciókat.

A Reiki megfelelően támogathat minden természetes gyógymódot.

Ami a Reiki kezeléshez szükséges

A Reiki kezeléshez a páciensnek kérnie kell a gyógyulást és a gyógyításért energiacserének kell létrejönnie.

A kezelések időbeni ütemezésére és időtartamára is vannak szabályok, de sokszor hagyatkozhatunk itt is megérzéseinkre.

A Reiki kezelés kisnotesze és a Reiki etikett összefoglalja, hogy mikre érdemes figyelmet szentelni.

Ami a Reiki kezeléshez szükséges
Ami a Reiki kezeléshez szükséges

A kezelendő személynek kérnie kell a gyógyulást – éppen úgy, mint Ráfá’él arkangyal közbenjáráshoz. Kérésével a kezelendő személy tudatos elhatározást tesz, hogy létének állapotáért felelősséget vállal – vágyik a változásra, vágyik a gyógyulásra.

Nem a gyógyító dolga, hogy ott próbáljon segíteni, ahol nincs szükség a gyógyulásra. Az embernek nem kellene drága idejét és energiáját azokra pazarolni, akiket ez nem érdekel vagy nincsenek felkészülve ennek befogadására. Ez a szabad akarat jogának megszegése.

A gyógyító energia az Univerzumhoz, Istenhez tartozik.

Azonban energiacserének kell lennie a gyógyítás idejéért és szolgálatért. Azonkívül nem helyes, hogy valaki lekötelezett legyen a nyújtott szolgálatért, ezért a kezelendő személy az energia különböző formáit megosztja megszabadítva magát a kötelezettségtől.

Ez a csere az energia fogalmából bármi lehet, hívhatjuk pénznek, mint ellenszolgáltatás a páciens és a Reiki gyógyító között.

A Reiki gyógyító szakmai szinten, felajánlva gyógyító szolgálatait, egy díjat szab meg. A díj a szolgáltatás értéke, mely figyelembe veszi az emberi gondolkodás konkrét realitását.

A jólétnek éppúgy van értéke, mely végtére az érdemesség érzését és az egészségi állapotukban történő változást kereső emberek önszeretetét tükrözi.

Kell-e hinni a Reikiben, hogy használjon a kezelés?

A Reiki nem vallás, világnézetre való tekintet nélkül működik. Feltétele viszont, hogy az aki kéri az energiát, legyen nyitott a befogadásra, és az aki Reiki csatornaként energiát hív le és közvetít – hajlandó legyen eddi­gi életén pozitív irányban változtatni, a változásért tudjon áldozatot hozni.

Milyen gyakorisággal történjenek a Reiki kezelések?

Kezeld magad Reikivel mindennap, hogy feltöltsd életerődet. Fejlődést, változást és szellemi imádságot hoz életedbe.

Egy-egy pozíció általában 2-3 percig tartson, a problémás területeket lehet tovább is kezelni természetesen. A teljes Reiki kezelés 45 perc, ez gyerekeknél, időseknél 20 percre módosul.

A rövid kezelést ülve, széken végezzük, ez általában 25-30 perc, az önkezelés pozícióit alkalmazzuk.

A kezdő terápiás foglalkozás egymást követő 4 nap legyen – a kezelések között ne legyenek hosszú kihagyások, folyamatos legyen a kezelési ciklus.

Ez elősegíti a méregtelenítést és a krónikus problémákat akut állapotba hozza.

A Reikit általában a hatás érdekében kúra-szerűen kell alkalmazni.

Javasolt a 15-30 alkalom a probléma súlyosságától függően. Kezdetben lehetséges, hogy a tünetek romlanak, és javulás csak ez után lesz tapasztalható. Később elegendő 1-2 kezelés.

A Reiki kezelés kisnotesze

– kezelés előtt és után mindig moss kezet
– gyújts egy gyertyát, füstülőt
– használj bátran meditációs, relaxációs zenét a kezelés alatt
– kérdd meg a pácienst, hogy szemüvegét, cipőjét, esetleg óráját és ékszereit vegye le, övét lazítsa meg, a többi ruházatát természetesen magán tartja
– se a te, se a páciens kezei, illetve lábai a Reiki kezelés teljes időtartama alatt ne legyenek keresztben
– a Reiki energia jobb fókuszálása érdekében zárd össze az ujjaidat
– a kezelés történhet széken ülve, illetve ágyon fekve
– a kezelést megelőzően kérd segítőidet, hogy legyenek veled a kezelés alatt és támogassanak szeretetükkel és energiájukkal
– a kezelés bármikor abbahagyható, bár a legjobb, ha nincs közben megszakítás

Reiki etikett

Ha valakinek többször felajánljuk a Reiki kezelést és nem fogadja el, hagyjuk, és várjuk meg, amíg megérik benne a döntés, hogy kapcsolatba lép a Reikivel.

Fogadjuk el, hogy nem vagyunk egyformák. Haragot ezért semmiképpen ne tápláljunk iránta, csakis szeretet, mert az fog visszajönni hozzánk. Bízzunk benne, hogy egy kis idő múlva a segítségünket kéri.

Choku Rei - Reiki szigillum
Choku Rei – Reiki szigillum

Ügyeljünk körmünk, bőrünk, hajunk tisztaságára, kezelés előtt mindig mossunk kezet, különösen érvényes ez akkor, ha esetleg dohányozunk.

Nagyon kellemetlen, ha pl. a fej pozícióknál dohányfüstös kézzel több percig időzünk. Legalább a kezelést megelőző 1 órában próbáljuk meg a dohányzást mellőzni.

Igyekezzünk a szobában cserélni az elhasználódott levegőt, mert a friss oxigéndús levegő nagymértékben megkönnyíti a gyógyulást és nem utolsó sorban a kezelői tevékenységet.
A Reiki kezelés időtartamára legalább halkítsuk le a telefonunkat, és erre kérjük meg a pácienst is.

A kezelés előtt és után nem árt, ha iszunk egy keveset, de a kezelés időtartamára ne hagyjuk a folyadékot a pohárban, mert az felveszi az energiákat.
Ügyeljünk a szoba hőmérsékletére, mert a kezelés alatt a páciens testhőmérséklete fekvés közben csökkenni fog.

Mi történik Reiki kezelés adása közben?

Megfigyelheted, hogy a kezedből gyógyító melegség sugárzik, ami finom bizsergéssel vagy lüktetéssel járhat együtt.

Az univerzális életenergia mindig a befogadó számára szükséges mértékben áramlik, és ő is csak annyit fogad be, amennyire szüksége van.

A kezelés közben érezni fogod, hogy csatorna vagy: az energia nem tőled vonódik el, hanem keresztülhalad rajtad. Miközben Reiki kezelést adsz valakinek, magad is feltöltődsz és felfrissülsz.

A Reikivel nem diagnosztizálunk, ezért minden esetben keressék meg kezelő orvosukat. A Reiki az orvos által előírt kezelések, gyógyszerek szedése mellett kiegészítésként alkalmazható.

forrás, részben: tarrdaniel.com

Borítókép: pxhere

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz