A spirituális fejlődés 21 jele és jó tanácsok, hogyan kezeld a folyamatot
A spirituális fejlődés 21 jele és jó tanácsok, hogyan kezeld a folyamatot
A spirituális fejlődés és a spirituális Ébredés két eltérő dolog. Az Ébredés az, amikor egyszeriben ténylegesen egy ébredési folyamatot élsz át: hirtelen azt veszed észre, hogy felébredtél, pont úgy, mint reggel az ágyban.

Az egész addigi életed is csupán egy álomnak fog tűnni, mert onnantól kezdve pontosan tudod, hogy mi vagy és hogy ébren vagy.

A spirituális fejlődésnek része az Ébredés, és ahogy haladsz előre az utadon, mind közelebb kerülsz az Ébredéshez.

Mit is jelent valójában a spirituális fejlődés, és mivel jár ténylegesen?

Először is tisztázzuk: ha azokat a jeleket keresed, hogy Felébredtél-e, ha ezt meg kell kérdezd, akkor garantáltan nem Ébredtél még fel. Az nem olyan, hogy „hátha mégse, vagy mégis?”.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Az Ébredés egy tiszta, tudatos, tökéletesen átélt pillanat, amikor nincs több kétség se kérdés és teljes bizonyossággal tudod, hogy felébredtél.

A spirituális fejlődés 21 jele és jó tanácsok, hogyan kezeld a folyamatot
A spirituális fejlődés 21 jele és jó tanácsok, hogyan kezeld a folyamatot

A spirituális fejlődés azonban szintén olyan kifejezés, amit nagyon sokan használnak, de gyakorta egészen mást értenek alatta.

Mi a spirituális fejlődés és miért következik be?

A spirituális fejlődés velejárói eleinte enyhén idegesítőek lehetnek, mivel gyakran olyan kérdésekkel kell megküzdenünk, mint például: Ki vagyok én, és miért vagyok itt?

De a csodálkozás és az izgalom bizonyos eleme is lehet, amikor hirtelen nagyon is élőnek érezzük magunkat.

A spirituális fejlődés, a közhiedelemmel ellentétben, nem azt jelenti, hogy egy békés, köldöknéző, virágfüzéres hippivé válsz, aki egész nap hangtálakat rezegtet és csodásan pozitív gondolatokkal emeli a Föld rezgését, hogy átlépjen az 5D-be. Ez csak bulvárezoteria.

A valódi spirituális fejlődés elsősorban belső munka

A spirituális fejlődés az, amikor mind nyitottabbá válsz a szellemi-lelki valóságra, az anyagon túli világokra, arra, hogy több vagy a testednél és a tested állati igényeinél.

A spirituális fejlődés az, amikor elkezdenek kibontakozni a képességeid, manifesztálni, teremteni kezded azt az életet, amit valóban élni akarsz.

Ez a folyamat pedig egyértelmű jelekkel, sajátosságokkal jár.

A valódi spirituális fejlődés elsősorban belső munka

A valódi spirituális fejlődés elsősorban belső munka. Kép forrása: Darius Bashar

A spirituális ébredés 21 jele és sajátossága

Íme néhány jele és sajátossága annak, hogy jól haladsz a spirituális fejlődésedben, vagy épp egy spirituális szintlépés felé tartasz.

1. Úgy érzed, hogy eltávolodtál vagy elszakadtál a mindennapi világtól

Eleinte a spirituális fejlődési folyamat nyomasztónak és zavarosnak tűnhet. Úgy érezheted, mintha minden, amit igaznak hittél az életedről, hazugság lenne, és emiatt úgy érezheted, hogy eltávolodtál és elszakadtál azoktól a dolgoktól és emberektől, amelyeket korábban kedveltél.

2. Átértékelted a hiedelmeidet

A spirituális fejlődés valószínűleg arra késztet, hogy felülvizsgáld a spirituális hiedelmeidet, vagy jelentős újakat fogadj el.

Akár azt jelenti, hogy mélyen kapcsolódsz egy új valláshoz vagy hithez, akár azt, hogy kilépsz a munkádból, hogy az igazi szenvedélyeddel foglalkozz, a prioritásaid most valószínűleg mások.

3. Az álmaid élénkebbé válnak

Nemcsak az ébrenléti életed válik élénkebbé a spirituális fejlődés eredményeként, hanem az áloméleted is élénkebbé válhat. Az álmaid jelentése és az, hogy hogyan kapcsolódnak az utadhoz, szintén nyilvánvalóbbá válhat.

4. Több szinkronicitást és déjà vu-t tapasztalsz

Ha gyakran tapasztalsz észbontó egyidejűségeket, például gondolsz valakire, és másnap véletlenül összefutsz vele, vagy állandóan angyalszámokat látsz, az annak a jele, hogy a spirituális utadon jársz. Hasonlóképpen a déjà vu érzés sem ritka.

5. A kapcsolataid elkezdenek megváltozni

Ehhez nem férhet kétség: A spirituális fejlődés átalakító hatással bír, és az életedben lévő emberek ezt nem mindig fogják tudni értékelni.

Úgy érezheted, hogy a szeretteid már nem értenek meg téged, mert megváltozol. Kérd meg a szeretteidet, hogy tartsák tiszteletben, amin keresztülmész, és emlékeztesd őket, hogy nem kell veled tartsanak, de ez a te utad.

6. Úgy érzed, hogy a spiritualitás fontos részévé válik az életednek

Nehéz lesz figyelmen kívül hagyni a spirituális oldalad hívását, miközben ezen a folyamaton mész keresztül. A vágy, hogy értelmet és beteljesülést találj a spiritualitásodban, valószínűleg az egyik legfontosabb szemponttá válik az életedben.

Úgy érzed, hogy a spiritualitás fontos részévé válik az életednek
Úgy érzed, hogy a spiritualitás fontos részévé válik az életednek. Kép forrása: JOHN TOWNER

7. Intuitívabbá válsz

Egy másik jel, hogy újonnan felfokozott intuíciód van, vagy új intuitív képességek mutatkoznak. Ezek mindig is ott voltak, eltemetve a személyiség-Arcod (ezospiri szótárban: egó) rétegei alatt, és most, hogy fejlődsz, sokkal jobban összhangban érzed magad önmagaddal.

8. Érzékelheted a hazugságot és a rosszindulatú manipulációt

A felfokozott intuíció mellett képes leszel megérezni a hazugságot és a rosszindulatú manipulatív viselkedést is, ha valaki becsap téged. Az integritáson kívüli dolgok nehezen elviselhetővé válnak.

9. Rájössz, hogy mindenki a saját útját járja, de nem minden út vezet jó irányba

Ahogy rájössz a saját spirituális utadra, úgy leszel elfogadóbb azzal a gondolattal szemben is, hogy mindenki más is a saját, egyedi útját járja.

Az olyan dolgok, mint a viták megnyerése vagy az emberek meggyőzése a nézeteidről, mind fontosabbá válnak akkor, amikor látod, hogy az emberek rossz, hibás irányba haladnak.

10. Szolgálni akarsz

Ahogy elkezded felismerni, hogy a Föld az Emberért lett teremtve, és az Ember szerepe az, hogy jó Gazda legyen, miközben fejlődik, úgy érzed majd, hogy elhívást kapsz arra, hogy szolgálatot tegyél az embereknek.

Fontossá válik számodra, hogy legyen egy olyan ügy, ami mögé beállhatsz, hogy az életedet célszerűnek érezd.

11. A tanáraid megtalálnak téged

A fejlődés során a spirituális tanítóid mindenhol tökéletes időzítéssel jelenhetnek meg, hogy segítsenek neked.

Ezeknek nem kell szó szerint tanítóknak lenniük: lehet egy kedves idegen a boltban, egy új barát, akivel véletlenül találkoztál, vagy egy szó szerinti spirituális vagy vallási alak.

12. Egyedül érzed magad

A spirituális fejlődés nem könnyű vállalkozás, és bár van remény a megvilágosodásra a túloldalon, nagyon magányosnak érezheted magad. Elszigetelő, amikor az egész életed a feje tetejére áll, különösen, ha a többi ember az életedben nem egészen ugyanazon a hullámhosszon van.

13. Úgy érzed, jobban kötődsz a természethez

Bár eleinte talán kevésbé érzed majd a kapcsolatot a barátaiddal, a családoddal, a természetben jobban fogod érezni magad. Elkezded érezni az érintetlen természet hívását, és növekszik az igényed, hogy legalább egy fát megölelj, vagy egy virágot ültess.

Úgy érzed, jobban kötődsz a természethez. Kép forrása: Priscilla Du Preez
Úgy érzed, jobban kötődsz a természethez. Kép forrása: Priscilla Du Preez

14. Felerősödnek az érzékeid

Az érzékek gyakran felerősödnek a spirituális fejlődés során, mivel jobban ráhangolódsz a jelen pillanatra. Ez magában foglalja a fizikai, érzelmi és/vagy energetikai ingerekre való érzékenységet.

15. Lehet, hogy több testi sajátosságot tapasztalsz

A fokozott tudatosság és érzékelés mellett más testi érzéseid is lehetnek. Az alvászavarok nem ritkák.

16. Lehetnek fizikai jelei a fejlődésnek

Számos fizikai jel is kísérheti a spirituális fejlődést, például fáradtság és enerváltság. (Bár természetesen ezek a tünetek egy betegség jelei is lehetnek, tehát ne feltétlenül írd le őket semmisnek.

Az viszont egyszerűen nem igaz, hogy mindenféle súlyos fizikai tünettel járna a spirituális fejlődés, mint például heves szívdobogás, fejfájás, szédülés, hidegrázás, hasi fájdalom, homályos látás, stb. Ha ilyeneket tapasztalsz, azonnal vizsgáltasd ki magad, mert magas vércukor, magas vérnyomás vagy más problémák tünetei lehetnek!

17. Hirtelen megváltoznak a szokásaid és a rutinod

Ahogy a lelki életed kezd átalakulni, úgy a mindennapi életed is, beleértve a szokásaidat és a rutinjaidat is. Lehet, hogy mostantól prioritásként kezeled, hogy időt tölts a természetben vagy meditálj, vagy lemondtál régi szokásaidról, amelyek már nem szolgáltak téged.

18. Megváltozik a világnézeted

Ahogy írtam már, a spirituális fejlődés nem könnyű, és a bekövetkező elidegenedés és a személyiség-Arcot szétzúzó felismerések miatt bárki úgy érezheti, mintha egy új valóságban élne.

Megváltozik a világnézeted
Megváltozik a világnézeted. Kép forrása: Kayla Maurais

19. Fokozott empátia

Ahogy elkezdesz jobban kötődni a téged körülvevő világhoz, megnövekszik az empátiád is másokkal kapcsolatban. Az emberi szenvedést lehetetlennek érezheted figyelmen kívül hagyni, ezért most még inkább elhivatottabbnak érzed magad arra, hogy szolgálatot tegyél az Emberiségért.

20. Több együttérzést mutatsz

Azon túl, hogy empatikusabbnak érzed magad, a spirituális fejlődés során, egyre inkább együttérzővé válsz másokkal szemben.

21. Újonnan ébredő kíváncsisággal tekintesz a világra

És végül, most, hogy egyre messzebb jutsz a saját spirituális ösvényeden, valószínűleg újonnan ébredt csodálattal és kíváncsisággal viseltetsz a körülötted lévő világ iránt, még akkor is, ha a dolgok nehezebbeknek tűnnek.

Az, hogy képes vagy kíváncsi maradni az életedre és a benne lévő emberekre, még akkor is, ha érzelmileg megvisel a dolog, a spirituális fejlődés egyik legbiztosabb jele!

Borítókép: Priscilla Du Preez/Unsplash

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz