A négy évszak arkangyalai V. A Tél arkangyalai
A négy évszak arkangyalai V. A Tél arkangyalai
Az angyalmágiában minden évszaknak saját arkangyalai vannak, akikkel együtt lehet dolgozni. Öt részes cikksorozatunk ötödik írásában a téli időszak arkangyalaival ismerkedhetsz meg. Előző cikkünket itt olvashatod el.

Az arkangyalok és az évszakok közötti kapcsolat hasznos lehet az arkangyalokkal való kapcsolat erősítésében és sajátos tulajdonságaik előhívásában, de ez egy személyes értelmezés, és hitrendszerenként eltérő lehet.

Mi az arkangyalok szerepe az angyalmágiában?

Az arkangyalok döntő szerepet játszanak az angyalmágiában, mivel úgy tartják, hogy ők a legmagasabb rangú angyalok a mennyben, és ők állnak a legközelebb az isteni forráshoz.

Gyakran hatalmas lényeknek tekintik őket, akik felelősek az isteni által rájuk bízott különleges feladatok vagy küldetések elvégzéséért.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Az arkangyalokkal való munka számos előnnyel járhat azok számára, akik angyalmágiát gyakorolnak

Az emberek komfortérzetet és békét érezhetnek, valamint mélyebb kapcsolatot az istenivel.

Fizikai, érzelmi és spirituális gyógyulást, valamint fokozott intuíciót és pszichikai képességeket is tapasztalhatnak. Az arkangyalok segíthetnek az egyéneknek abban is, hogy vágyaikat manifesztálják, és elérjék céljaikat.

Az ezoterikus gondolkodás szerint minden évszakhoz hozzárendelődnek bizonyos arkangyalok és mágikus erők.

A négy évszak arkangyalai V. A Tél arkangyalai
A négy évszak arkangyalai V. A Tél arkangyalai

A három téli arkangyal a túlvilággal áll összefüggésben

Szaturnusz a “Nagy Kaszás”, Uránusz a “túlvilág kapujának őrzője”, Neptunusz pedig az “Alvilág folyójának révésze”.

Egy alak sokféle változatban, de mindegyik a halál és az elmúlás “angyala”, szabadító hírnöke, és ijesztő démona is egyben.

Télen, a Bak, a Vízöntő, és a Halak csillagjegyéhez tartozó arkangyalok – Cassiel, Uriel, Asariel – vigyáznak ránk, tőlük kérhetünk segítséget.

ASARIEL (ARAIEL) : az érzelmek angyala
ASARIEL (ARAIEL) : az érzelmek angyala

CASSIEL : a türelem arkangyala

[“TÜZES (kardinális) FÖLD” = “Kardinális Föld” : Bak – Szaturnusz]

Az időszak jellemzése: A biztos pozíció megteremtése az anyagi világban minél nagyobb teljesítmény elérése útján, gyakorlatias célok, társadalmi hasznosság.

A Bak állatövi jegy, illetve annak uralkodó bolygója a Szaturnusz alá rendelt angyal.

Cassiel az egzisztenciális biztonság megteremtésének, a hivatalos ügyek intézésének, a jól végzett feladatnak, az idők folyamán a szakmában való előrelépésnek az angyala.

Cassielt nevezik a könnyek és a magány angyalának is, amikor szomorú események történnek, és szükségét érezzük a vigasztalásnak, annak, hogy kellő erőnk legyen túljutni a bánaton, szomorúságon – őt hívjuk.

CASSIEL : a türelem arkangyala

CASSIEL : a türelem arkangyala

Mit kérhetünk tőle?

Legyünk sikeresek a munkánkban, ha nincs állásunk, segítsen olyat találni, amely a képességeinknek megfelel, amelyben jól érezzük magunkat, és stabil megélhetést biztosít. A vizsgák során a sikerességet.

A munkahelyi interjúknál az eredményességet. A hivatalos, jogi, hitel és egyéb pénzügyek intézése esetén legyen velünk, és tegye könnyebbé ezeket az amúgy sem egyszerű dolgokat.

Kérjük a segítségét, ha beteg, idős embereken szeretnénk segíteni. Valamint, ha akár mi, magunk, akár ismerősünknek azt kívánjuk, hogy szabaduljon meg rossz szokásától.

Mikor kérjük?

A Cassiel közvetítette kozmikus erő ideje a Bak állatövi jegy időszaka: december 25.– január 20.

Cassiel arkangyalról itt olvashatsz többet.

URIEL : az ész arkangyala

[“FÖLDES (stabil) FÖLD” = “Szilárd Levegő” : Vízöntő – Uránusz]

Az időszak jellemzése: Az intellektuális szintű kapcsolatok halmozása, társadalmi szerepvállalás, az egyéni út és a közösségi szerep összeegyeztetése.

A Vízöntő állatövi jegy, illetve annak uralkodó bolygója az Uránusz alá rendelt angyal.

Uriel az Akasha-krónika őrzője, az angyali seregek vezére, fényével megszabadít a démonoktól, a félelmektől.

A legokosabb angyalok egyike, éleslátó, ezért gyorsan rájön az összefüggésekre. Felhívja a figyelmet a különböző veszélyekre, és előrejelzéseket ad életünk eseményeivel kapcsolatban.

URIEL : az ész arkangyala
URIEL : az ész arkangyala

Mit kérhetünk tőle?

Segít megtalálni a belső békénket, a félelmeinktől való szabadulásban a segítségünkre van. Ha nyugtalanok vagyunk, és nem tudunk dönteni, például, hogy egy kapcsolatban benne maradjunk-e vagy sem.

Esetleg munkahelyet, vagy ingatlan változtassunk, megszabadít a kétségeinktől, és biztosak leszünk abban, hogy mit is akarunk. Békét, nyugalmat hoz el, ha idegesek, feszültek, stresszesek, szorongók vagyunk.

Segítségül hívhatjuk, ha olyan esemény történik velünk, amelyre nincs magyarázat, mert a segíti a spirituális megértését.

A vizsgák, felvételik, interjúk idején nem nélkülözhetjük a támogatását a siker érdekében.

Mikor kérjük?

Az Uriel közvetítette kozmikus erő ideje a Vízöntő állatövi jegy időszaka: január 21. – február 19.

Uriel arkangyalról itt olvashatsz többet.

ASARIEL (ARAIEL) : az érzelmek angyala

[“LEVEGŐS (labilis) FÖLD” = “Változó Víz” : Halak – Neptunusz]

Az időszak jellemzése: Az érzelmi kapcsolatok átminősítése, világi ragaszkodás helyett egységérzet, önfeláldozás, felebaráti szeretet és együttérzés.

Asariel vagy más névek Araiel angyal a Halak állatövi jegy, illetve annak uralkodó bolygója, a Neptunusz alá rendelt angyal. Asariel felel a megérzésekért, a fantáziáért, hozzá tartoznak a titkok, a művészetek, a miszticizmus, az érzelmek, az önzetlen segítés és a szeretet.

De sajnos a csalódás, a csalás, a tévedés miatt is hozzá kell fordulnunk, hogy segítsen, ha mi követtük el, és megbántuk. Vagy ha velünk szemben tették ezt, és vissza akarjuk kapni azt, amit kicsaltak tőlünk, vagy a csalódáson szeretnénk hamar túljutni.

ASARIEL (ARAIEL) : az érzelmek angyala
ASARIEL (ARAIEL) : az érzelmek angyala

Mit kérhetünk tőle?

Hogy a reménytelen szerelemhez ne ragaszkodjunk, ne akarjuk foggal és körömmel azt az embert szeretni, aki nem oszt nekünk lapot az életében.

Adjon nekünk némi üzleti érzéket, hogy kevésbé legyünk kihasználhatóak, és ne küzdjünk állandó pénzügyi zavarral.

Adjon önbizalmat, és olyan képességet, hogy megtanuljuk, a dolgokat igazi valójukban látni!

Tartson távol bennünket a szenvedélybetegségektől, a pletykálkodástól, és siránkozástól, vagyis mások energiáinak elrablásától!

Mikor kérjük?

Az Asariel közvetítette kozmikus erő ideje a Halak állatövi jegy időszaka: február 20. – március 20-ig.

Az angyali segítségkérés módjairól itt olvashatsz többet.

ZADKIEL(SACHIEL) : a megbocsátás angyala

[“LEVEGŐS (labilis) LEVEGŐ” = “Változó Tűz” : Nyilas – Jupiter]

Az időszak jellemzése: A megszerzett energia és az emelkedett értékek lelkes szintetizálása, és szüntelen vágy új eszmék, célok, ideák felé.

Zadkiel arkangyal jelentése: isteni igazságosság. Amikor az arkangyal a földi szférához közelebb kerül, akkor segítségünkre van abban, hogy felismerjük a dolgok valódi okát, meg tudjunk bocsátani és toleránsabbak legyünk.

ZADKIEL(SACHIEL) : a megbocsátás angyala
ZADKIEL(SACHIEL) : a megbocsátás angyala

Mit kérhetünk tőle?

Felfedi az igazságot, felnyitja a szemünket az igazságtalanságra. Például megtudjuk, hogy valaki rosszat tett, de az arkangyal hozzásegít ahhoz, hogy megértsük, miért cselekedett így. Segít meglátni a dolgok mögött lévő teljes igazságot.

Mikor kérjük?

Zadkiel közvetítette kozmikus erő ideje – a Nyilas csillagjegy időszaka: november 23-tól december 20-ig.

Zadkiel arkangyalról itt olvashatsz többet.

Ezután néhány napra GÁBRIEL, a karácsony angyala is újra eljön…

Cikk és képek forrása: tarrdaniel.comcorazonando.com, wikimedia, spiritualexperience.eu

Borítókép: Jim Cooper

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz