Telihold, beteljesülés és elengedés, Tokhal telihold augusztusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Tokhal telihold augusztusban
Az augusztusi Teliholdat az Elengedés és a Fény uralkodó hatása határozza meg. Közel nyolc és fél hónap telt el az évből. A nyári napforduló utáni második telihold még kicsit meghosszabbítja a rövidülő napokat. A nyár heve még kitart, az ősz ígérete azonban már felsejlik esténként.

A mostani augusztusi Telihold, mint minden telihold, egyszersmind a beteljesülés – és az elengedés időszaka is.

Az augusztusi Telihold pontos ideje Közép-Európai idő szerint 2022. augusztus 12. 03:36

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka

Ahhoz pedig, hogy jövőre is tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2022-es holdnaptárat Neked.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Telihold, beteljesülés és elengedés, Tokhal telihold augusztusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Tokhal telihold augusztusban

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?
Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Mitől különleges a telihold?

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold lepecsételte “kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

  • elengedjük a régi sérelmeket, visszahúzó, fárasztó koloncokat
  • felkészülünk az előttünk álló utazásra
  • megtisztulunk és teljessé válunk

Az augusztusi telihold asztrológiai jelentősége

A 2022. augusztusi telihold a Vízöntőben az év utolsó szuperholdja. Az augusztus 8-i Oroszlánkapu kapunyitást követő asztrológiailag töltött napokon vagyunk túl, de ne hagyjuk magunkat megtéveszteni – még nincs itt az ideje a lassításnak.

Ez egy bonyolult helyzet, mert annyi minden történik, de ez nem jelenti azt, hogy rossz lesz. Az élet arról szól, hogy döntéseket hozzunk létfontosságú dolgokról, például arról, hogy milyen munka illik hozzánk, hol akarunk élni, és melyik kávé teszi feldobottá a napunkat.

Teliholdkor a Nap és a Hold közvetlenül szemben áll egymással az égen. A Hold arcát a Nap világítja meg. Az augusztusi telihold azonban különleges, mivel szuperholdról van szó.

Használd fel ezt az energiát, akár egy lovat

Használd fel ezt az energiát, akár egy lovatEmlékeztetőül: újholdkor ültetünk és tervezünk, míg teliholdkor aratunk, az energia tetőzik, és új és váratlan dolgokat tanulunk.

A Vízöntő jegye a dolgok felrázásáról és a másképp csinálásról szól, ezért függetlenül attól, hogy milyen jegyben jársz, fogadd el ezt az energiát, és vedd az egészet a szívedre. Amikor a Hold telihold van, a holdciklusának felénél jár, és a legfényesebb, amit valaha ebben a ciklusban elért.

Ezzel a teliholddal olyan apró, váratlan dolgok történnek majd az életedben, amelyek miatt mindent újragondolsz. Ez lehet olyan apróság, mint az, hogy a barátod miatt elkésel a moziból, csak azért, hogy úgy dönts, inkább megnézel valami mást, vagy olyan nagy dolog, mint az, hogy úgy döntesz, új épületbe költözöl, mert a tiédbe betörtek (tisztességesen).

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk, teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán.

Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst. Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Az Áramlás magával sodor. Kép forrása
Az Áramlás magával sodor. Kép forrása

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

Az augusztusi Telihold ősi neve: Vörös telihold; vagy tokhal Telihold

A halász törzseknek tulajdonítják e hold elnevezését, mivel a Nagy-tavak és más nagyobb víztestek nagytestű halát, a tokhalat ebben a hónapban fogták ki a legkönnyebben.

Néhány törzs vörös teliholdként ismerte, mivel a Hold felkelésekor minden fülledt ködön keresztül vörösesnek tűnik. Zöld kukoricás holdnak vagy gabonás holdnak is nevezték.

Borítókép: Uzunov Rostislav

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz
Previous article2022. 08. 01. a harmadik Tízmilliószoros nap. Ez a Chokhör Düchen, azaz az Imakerék Ünnepe
Next articleStonehenge eredete, célja és titkai. Miért építették Stonehenge-et és a többi kőkört?