Site icon Cygnus Caelestis Spirituális Társaság

Telihold, beteljesülés és elengedés, Hód telihold novemberben. Hogyan hat a Telihold a Bika jegyében?

Telihold és elengedés, Hód telihold novemberben. Ezeket tedd meg a boldogabb életért

Telihold és elengedés, Hód telihold novemberben. Ezeket tedd meg a boldogabb életért

A novemberi Teliholdat is az Elengedés határozza meg. A Hold a Bika jegyében van. Az a több mint tizenegy hónap, ami eltelt az évből, tisztán megmutatta nekünk, ki az, aki velünk tart és ki az, akinek búcsút intünk

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka.

A mostani novemberi Telihold annyiban több ennél, hogy egyszersmind az elengedés és a Vérhold időszaka is. Ahhoz pedig, hogy tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2022-es holdnaptárat Neked.

Mitől különleges a telihold?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Telihold és elengedés, Hód telihold novemberben. Ezeket tedd meg a boldogabb életért

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold lepecsételte „kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk, teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán. Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst.

Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

A novemberi Hód telihold a Bika jegybe 2022. november 8-án lép

Ez az asztrológiai esemény arra késztet majd, hogy újraértékeld a kapcsolataid egyensúlyát (vagy annak hiányát). Ha az elmúlt két hét különösen kaotikusan telt, akkor a Holdat okolhatod. A telihold az elengedés és a lemondás ideje.

Így hat a 2022. novemberi telihold a csillagjegyedre

A telihold és a holdfogyatkozás olyan pillanatot teremt, amely arra létezik, hogy elengedd a régit, és belépj abba, akinek mindig is szántak. Készüljetek fel néhány nagyon is szükséges változásra, amely a 2022. november 8-án a Bikában lévő Hód telihold jóvoltából bekövetkezik.

Egyszerűen fogalmazva, ez a telihold meghozza a romantikus és pénzügyi befektetéseid régóta várt eredményeit. Ahogy a Bika belép, hogy mélyebben lehorgonyozzon bennünket a velünk született érték, stabilitás és biztonság érzésébe, olyan helyzeteket és kihívásokat élhetünk át, amikor nincs más választásunk, mint hogy erre a belső értékre támaszkodjunk.

Ennek a teliholdnak a témája a méltányosság és a méltányosság, ami egyeseket idegessé tehet olyan Vénusz által uralt témák körül, mint a szerelem, a pénz és a szépség.

A novemberi Telihold ősi neve: Hód telihold vagy Fagyos telihold

A novemberi teliholdat az északi féltekén Hód teliholdnak nevezték egykoron. Ekkor állították ki a hódcsapdákat, mielőtt a mocsarak befagytak volna, hogy biztosítsák a meleg téli prémek utánpótlását.

Egy másik értelmezés szerint a Hód Telihold elnevezés onnan ered, hogy a hódok most aktívan készülnek a télre. Néha Fagyos holdként is emlegetik.

Borítókép: Alexas_Fotos

Exit mobile version