Telihold, beteljesülés és elengedés, Havas telihold februárban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Havas telihold februárban
A februári Teliholdat az Elengedés és a Fény teljessé válása határozza meg. Az a közel két hónap, ami eltelt az évből, már megalapozta, milyen év vár ránk.

A mostani februári Telihold, mint minden telihold, egyszersmind a beteljesülés – és az elengedés időszaka is.

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka

Ahhoz pedig, hogy jövőre is tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2023-as holdnaptárat Neked.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz
Telihold, beteljesülés és elengedés, Havas telihold februárban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Havas telihold februárban

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?
Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Mitől különleges a telihold?

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold lepecsételte „kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

  • elengedjük a régi sérelmeket, visszahúzó, fárasztó koloncokat
  • felkészülünk az előttünk álló utazásra
  • megtisztulunk és teljessé válunk

A Telihold szerepe az asztrológiában

A teliholdat az asztrológiában a felfokozott érzelmek, a megnyilvánulás és a felszabadulás időszakának tekintik. Úgy tartják, hogy a befejezés energiáját hozza, és azt jelképezi, hogy el kell engedni azt, ami már nem szolgál bennünket, és el kell fogadni a változást.

Telihold idején a Nap és a Hold szemben áll egymással, ami feszültséget és konfliktusokat okozhat a személyes életünkben és a világban egyaránt. Ennek oka, hogy a telihold felerősíti mind a Nap, mind a Hold energiáit, felszínre hozza őket, és még inkább előtérbe helyezi őket az életünkben.

Asztrológiai szempontból a telihold az egyes csillagjegyeinkre is hatással van, és felszínre hozhatja az adott jegyhez és házhoz kapcsolódó kérdéseket, amelyeken a Hold éppen áthalad a születési horoszkópunkban.

Ezenkívül a telihold gyakran a manifesztációval és a vágyaink megvalósításával hozható összefüggésbe. Ez azért van így, mert a telihold energiája segíthet azonosítani, hogy mit akarunk igazán, és lépéseket tenni annak megvalósítása felé.

Ugyanakkor fontos, hogy figyeljünk a telihold alatti intenzív energiára, mivel negatív érzelmeket is felszínre hozhat, például dühöt, frusztrációt és szorongást. Ezért ajánlatos, hogy ebben az időszakban szánjunk egy kis időt az öngondoskodásra és az elmélkedésre, és összpontosítsunk arra, hogy felszabadítsunk minden olyan negatív érzelmet vagy blokkot, amely esetleg visszatart bennünket

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk, teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán.

Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst. Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Az Áramlás magával sodor. Kép forrása
Az Áramlás magával sodor. Kép forrása

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

A februári Telihold ősi neve: Havas telihold; vagy Hó Telihold

Mivel ebben a hónapban esik a legtöbb hó, az északi és keleti őslakos törzsek a februári teliholdat leggyakrabban havas teliholdnak nevezték.

Egyes törzsek ezt a holdat éhséggel teli teliholdként is emlegették, mivel a területükön a zord időjárási viszonyok nagyon megnehezítették a vadászatot.

Borítókép: pixabay

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz