Telihold, beteljesülés és elengedés, Bak telihold júliusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Bak telihold júliusban
A júliusi Teliholdat az Elengedés és a Fény uralkodó hatása határozza meg. Közel hét és fél hónap telt el az évből. A nyári napforduló utáni első telihold magában őrzi és megmutatja a világnak a Nap fényességét - éjszaka is..

A mostani júliusi Telihold, mint minden telihold, egyszersmind a beteljesülés – és az elengedés időszaka is.

A júliusi Telihold pontos ideje Közép-Európai idő szerint 2022. július 13. 20:38

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka

Ahhoz pedig, hogy jövőre is tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2022-es holdnaptárat Neked.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Telihold, beteljesülés és elengedés, Bak telihold júliusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Bak telihold júliusban

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?
Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Mitől különleges a telihold?

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold lepecsételte „kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

  • elengedjük a régi sérelmeket, visszahúzó, fárasztó koloncokat
  • felkészülünk az előttünk álló utazásra
  • megtisztulunk és teljessé válunk

A júliusi telihold asztrológiai jelentősége

A júliusi telihold üzletet jelent. Itt az ideje, hogy nekilássunk a munkának, és a következő nagy karriercéljainkra koncentráljunk! A Rák-szezon hajnalán egy erőteljes telihold érkezik, amely a jegy tengelyének másik végén, a Bakban ül. Míg a Rák az érzelmi intelligencia jegye, addig a Bak egy az egyben az ipar és a szigorú munkamorál.

Használd fel ezt az energiát, akár egy lovat
Használd fel ezt az energiát, akár egy lovat

Hogyan akadályozod meg magad és másokat abban, hogy megvalósítsák a benned rejlő lehetőségeket? Ha a szigorú Szaturnusz és az álmodozó Neptunusz retrográd időszaka az álmok és a valóság közötti tologatásával stresszelt, a 2022. júliusi telihold perspektívába helyezheti a dolgokat.

Készülj fel arra, hogy érezd a lendületet, amely a következő nagy szakmai magasságokba repít. Használd fel ezt az energiát, akár egy lovat, és térképezd fel a következő hónapokra és az év hátralévő részére vonatkozó stratégiádat, ha a legfontosabb ambícióidról van szó!

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk, teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán.

Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst. Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Az Áramlás magával sodor. Kép forrása
Az Áramlás magával sodor. Kép forrása

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

A júliusi Telihold ősi neve: Bak telihold; vagy villámló Telihold

Július általában az a hónap, amikor a bakszarvasok új agancsa bársonyos bundával borított homlokukból kitüremkedik.

Gyakran nevezték teljes villámholdnak is, amiért a zivatarok ilyenkor a leggyakoribbak. E hónap holdjának egy másik neve a széna telihold volt.

Borítókép: Syaibatulhamdi 

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz