Telihold, beteljesülés és elengedés, Eper telihold júniusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Eper telihold júniusban
A júniusi Telihold a Nyilas jegyében kelt fel, és az Elengedés és a Fény uralkodó hatása határozza meg. Több mint hat hónap telt el az évből. Már virágba borultak az általunk ültetett magok és a termés is érik.

A mostani júniusi Telihold, mint minden telihold, egyszersmind a beteljesülés – és az elengedés időszaka is.

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka

Ahhoz pedig, hogy jövőre is tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2022-es holdnaptárat Neked.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz
Telihold, beteljesülés és elengedés, Eper telihold júniusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Eper telihold júniusban

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?
Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Mitől különleges a telihold?

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold lepecsételte „kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

  • elengedjük a régi sérelmeket, visszahúzó, fárasztó koloncokat
  • felkészülünk az előttünk álló utazásra
  • megtisztulunk és teljessé válunk

A júniusi telihold asztrológiai jelentősége

A június 14-i telihold a Nyilas jegyben áll. Ez a tavasz utolsó teliholdja és a nyári napfordulóhoz legközelebb eső holdtöltés. A Nyilas egy rendkívül intellektuális jegy, amely minden nap új utakat keres a világ megismerésére.

Ez az év második szuperholdja, a 2022. májusi teliholdat követően – amikor a 2022. évi teljes holdfogyatkozás, a Vérhold töltötte meg a kozmoszt szupererős szuperhold energiával.

Ez idő alatt arra leszünk hivatottak, hogy újraértékeljük vezérlő filozófiáinkat, hogy lássuk, még mindig rezonálnak-e. Ráadásul az aszcendens a Rákban lesz, az otthonnal és a barátsággal kapcsolatos csillagjegyben. Próbálj meg nem túlságosan meglepődni, ha azt veszed észre, hogy az emberek problémává teszik az igényeidet, és tegyél meg mindent, hogy ne vedd magadra.

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk, teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán.

Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst. Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Az Áramlás magával sodor. Kép forrása
Az Áramlás magával sodor. Kép forrása

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

A júniusi Telihold ősi neve: Eper telihold; vagy Rózsás Telihold

Ez a név minden algonkin törzsnél általános volt. Európában azonban rózsás holdnak nevezték. Azért is, mert az eper szüretelésének viszonylag rövid szezonja minden évben június hónapra esik, így az ebben a hónapban bekövetkező teliholdat az eperre keresztelték!

Borítókép: Uzunov Rostislav

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz