Telihold, beteljesülés és elengedés, Virágos telihold májusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Virágos telihold májusban
A májusi Teliholdat az Elengedés és a Fény termékenyítő hatása határozza meg. Közel öt és fél hónap telt el az évből. Már szárba szökkennek azok a magok, amiket korábban ültettünk.

A mostani májusi Telihold, mint minden telihold, egyszersmind a beteljesülés – és az elengedés időszaka is.

A májusi Telihold pontos ideje Közép-Európai idő szerint 2022. május 16. 22:01

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka

Ahhoz pedig, hogy jövőre is tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2022-es holdnaptárat Neked.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Telihold, beteljesülés és elengedés, Virágos telihold májusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Virágos telihold májusban

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?
Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Mitől különleges a telihold?

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold lepecsételte „kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

  • elengedjük a régi sérelmeket, visszahúzó, fárasztó koloncokat
  • felkészülünk az előttünk álló utazásra
  • megtisztulunk és teljessé válunk

A májusi telihold asztrológiai jelentősége

A május 16-i telihold a Skorpió 25°17′ -ben áll, és egyszerre rendelkezik pozitív és kihívást jelentő hatásokkal. A Szaturnusszal való vörös négyzetes aspektus az egyik legnagyobb kihívást jelentő aspektus. Ugyanakkor két bolygóval, a Marssal és a Neptunusszal harmonikus trigon aspektus áll fenn.

Ugyanez az ellentét a pozitív és negatív hatások között az állócsillagoknál is megtalálható. A Hold a szerencsés és barátságos Agena állócsillaggal, míg a Nap a legveszélyesebb égi csillaggal, az Algollal áll kapcsolatban.

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk, teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán.

Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst. Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Az Áramlás magával sodor. Kép forrása
Az Áramlás magával sodor. Kép forrása

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

A májusi Telihold ősi neve: Virágos telihold; vagy Tejhold Telihold

A legtöbb területen ilyenkor bontják ki szirmaikat a virágok és az egész természet hirdeti a megújulást – innen származik a mostani Telihold neve.

Más elnevezései között szerepel a Kukoricaültetési telihold vagy a Tejhold.

Borítókép: Shakhawat Shaon

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz