Telihold, beteljesülés és elengedés, Féreg/Böjti telihold márciusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Féreg/Böjti telihold márciusban
A márciusi Teliholdat az Elengedés és a Fény teljessé válása határozza meg. Az a közel három és fél hónap, ami eltelt az évből, már körvonalazza, milyen év vár ránk.

A mostani márciusi Telihold, mint minden telihold, egyszersmind a beteljesülés – és az elengedés időszaka is.

A márciusi Telihold pontos ideje Közép-Európai idő szerint 2023. március 07. 18:07

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka

Ahhoz pedig, hogy jövőre is tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2023-as holdnaptárat Neked.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

A márciusi teliholdat, más néven Féregholdat a történelem során számos kultúra megfigyelte és ünnepelte. Bár tudományos vizsgálatok nem találtak közvetlen összefüggést a telihold és a spirituális hatások között, sokan úgy vélik, hogy a telihold energiája erőteljes hatással lehet az elmére és a lélekre.

Az olyan spirituális hagyományokban, mint a wicca és a pogányság, a teliholdat a felfokozott energia és az isteni kapcsolattal való kapcsolat időszakának tekintik.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Telihold, beteljesülés és elengedés, Féreg/Böjti telihold márciusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Féreg/Böjti telihold márciusban

Egyesek úgy vélik, hogy különösen a márciusi telihold a megújulás és az újrakezdés érzését hozhatja el.

Ez annak köszönhető, hogy a március jellemzően a télből a tavaszba való átmenet idejének tekinthető, és a telihold a növekedés és az átalakulás időszakát jelentheti.

A márciusi telihold idején sokan döntenek úgy, hogy spirituális rituálékat vagy szertartásokat végeznek, hogy kihasználják a hold energiáját és kapcsolódjanak belső énjükhöz.

Ez magában foglalhatja a meditációt, az imát vagy a gyertyák és füstölők meggyújtását.

Néhányan kristályok vagy más spirituális eszközök használatát is választják, hogy fokozzák a telihold energiáját.

Végső soron a márciusi telihold spirituális hatásai egyénenként eltérőek lesznek, a hitüktől és gyakorlataiktól függően. Sokak számára azonban ez az időszak erőteljes emlékeztető lehet az élet ciklikus természetére, valamint a növekedés és átalakulás lehetőségére, amely minden egyes új ciklussal együtt jár.

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?
Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Mitől különleges a telihold?

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold lepecsételte „kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

  • elengedjük a régi sérelmeket, visszahúzó, fárasztó koloncokat
  • felkészülünk az előttünk álló utazásra
  • megtisztulunk és teljessé válunk

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk, teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán.

Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst. Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Az Áramlás magával sodor. Kép forrása
Az Áramlás magával sodor. Kép forrása

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

A márciusi Telihold ősi neve: Féreg telihold; vagy Böjti Telihold

Ahogy a hőmérséklet kezd felmelegedni és a talaj olvadni kezd, megjelennek a földigiliszták és az első hernyók, amelyek a madarak, sünök és más hasznos jószágok számára jelentenek kiváló fehérjeforrást.

Az észak-amerikai indián törzsek ezt a holdat varjú teliholdként ismerték, amikor a varjak rikoltozása jelezte a tél végét; vagy kéreg teliholdként, mert a hótakaró a nappali olvadástól és az éjszakai fagyástól kéreggé válik.

A juharfák csapolásának idejét jelző telihold egy másik variáció. A telepesek böjti holdként is ismerték, és a tél utolsó teliholdjának tartották.

Borítókép: pixabay

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz