Telihold, beteljesülés és elengedés, Aratási Telihold szeptemberben. Kép forrása: yahoo.com
Telihold, beteljesülés és elengedés, Aratási Telihold szeptemberben. Kép forrása: yahoo.com
A szeptemberi Teliholdat az Elengedés és a Fény uralkodó hatása határozza meg. Több mint kilenc hónap telt el az évből. Az őszi napéjegyenlőség előtti telihold még kicsit meghosszabbítja a rövidülő napokat. A nyárnak lassan búcsút intünk, az ősz már megérkezett.

A mostani szeptemberi Telihold, mint minden telihold, egyszersmind a beteljesülés – és az elengedés időszaka is.

A szeptemberi Telihold pontos ideje Közép-Európai idő szerint 2022. szeptember 10. 11:58

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka

Ahhoz pedig, hogy jövőre is tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2022-es holdnaptárat Neked.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Telihold, beteljesülés és elengedés, Aratási Telihold szeptemberben. Kép forrása: yahoo.com
Telihold, beteljesülés és elengedés, Aratási Telihold szeptemberben. Kép forrása: yahoo.com

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?
Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Mitől különleges a telihold?

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold lepecsételte „kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

  • elengedjük a régi sérelmeket, visszahúzó, fárasztó koloncokat
  • felkészülünk az előttünk álló utazásra
  • megtisztulunk és teljessé válunk

A szeptemberi telihold asztrológiai jelentősége

Csendes meditáción, gondolatcserén vagy spirituális gyakorlaton keresztül a teliholdak olyan pontok, amikor elengedhetjük magunkat. Készen állsz már a pulóveres időjárásra?

Akár hangulatos kötött ruhadarabokkal, vadonatúj gyömbérfestéssel vagy almaszedő kirándulással (vagy mindhárommal!) készülsz az őszre, az ősz közeleg – és vele együtt egy ragyogó és izzó aratási telihold is.

A júliusi Szarvas Holddal és az augusztusi Tokhal Holddal ellentétben a szeptemberi Arató Hold nem szuperhold. Ezért a szeptemberi telihold egy új évszak kezdetét jelzi. A nappalok rövidebbek lesznek, a levegő hűvösebb, a fák pedig kopárabbak, attól függően, hogy hol élünk.

Bár lehet, hogy az utazás megtervezésére szánt szabadidő jelenleg nem szerepel a prioritási lista élén, ki mondta, hogy nem használhatja a képzeletét egyfajta menekülésként?

Használd fel ezt az energiát, akár egy lovat

Használd fel ezt az energiát, akár egy lovat.

Az idei Halak telihold az év egyik legvarázslatosabb teliholdja.

Ez egy mélyen spirituális telihold – annyira magába forduló. A szeptemberi szüreti hold a jegyeket kissé nyugtalanítja, de lehetőséget kínál az újrakezdésre. Ennek a bizonyos holdnak az őszi napéjegyenlőséghez való közelsége azt jelenti, hogy az új kezdeteket és a spirituális tudatosságra vezető ajtót szimbolizálja.

Amikor a Hold a Halak jegyében éri el a teljességet, a Nap a Halak testvérjegyében, a Szűzben jár, és az augusztus 27-én a Szűzben lévő újholddal kezdődött holdciklus a végéhez ér. A Halak az állatöv utolsó jegye, ezért azt mondják, hogy az összes többi jegy tanulságait magában hordozza.

A csavar az, hogy a Halak Holdja szemben áll a Szűz Napjával

A Halak (Jupiter) és a Szűz (Merkúr) planetáris uralkodói szintén laza szembenállásban állnak. Ez azt jelenti, hogy jelentős kinyilatkoztatásokra számíthatunk a múltat illetően – különösen, mivel mindketten retrográdok.

A valóságban való gyökerezés megmaradása lehetővé teszi, hogy álmaid megvalósuljanak, ezért fontos, hogy hagyd, hogy ezek együtt működjenek.

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk, teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán.

Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst. Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Az Áramlás magával sodor. Kép forrása
Az Áramlás magával sodor. Kép forrása

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

Kukorica telihold vagy Aratási telihold – szeptember

Ezt a telihold elnevezést az indiánoknak tulajdonítják, mivel ez jelzi, hogy mikor kellett betakarítani a kukoricát. Leggyakrabban a szeptemberi telihold valójában az aratási hold, amely az őszi napéjegyenlőséghez legközelebb eső telihold. Három évből két évben szeptemberben van az aratóhold, de néhány évben októberben is előfordul. Az aratás csúcspontján a gazdák késő éjszakáig dolgozhatnak e hold fényénél.

Kukorica telihold vagy Aratási telihold - szeptember
Kukorica telihold vagy Aratási telihold – szeptember

Általában a telihold minden éjjel átlagosan 50 perccel később kel, de az aratóhold körüli néhány éjszakán a Hold minden éjjel szinte ugyanabban az időben kel: az Egyesült Államokban mindössze 25-30 perccel később, Kanada és Európa nagy részén pedig csak 10-20 perccel később. A kukorica, a tök, a tökfélék, a bab és a vadrizs, a fő indián alapélelmiszerek most már készen állnak a gyűjtésre.

 

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz