A tudat valódi ereje, avagy a pozitív gondolkodás hatalma
A tudat valódi ereje, avagy a pozitív gondolkodás hatalma
A tudat valódi ereje egyaránt megmutatkozik a pozitív és negatív gondolkodásban. Valójában mindkettő ugyanannyi energiát igényel. Csak éppen a pozitív gondolkodás sokkal hasznosabb.

Közkeletű tanítás, hogy a tudat megváltoztatja a világot. Amire figyelünk, annak adunk energiát, azt valósítjuk meg – ahogy a félelmeink pedig bevonzzák a félelem tárgyát?

Nem éppen! Ez olyan tévhit, amit kiemelten fontos cáfolni.

A félelem csak egy jelzőrendszer, nem vonz és nem teremt semmit

Tényleg mindenható a pozitív gondolkodás, vagy inkább tévút? Ami biztos: a pozitív gondolkodásról sokan és sokat írnak és vélhetően fognak is írni.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz
A tudat valódi ereje, avagy a pozitív gondolkodás hatalma
A tudat valódi ereje, avagy a pozitív gondolkodás hatalma

„Gondolkodj pozitívan, beszélj optimistán, cselekedj realistán; ennyi a titok nyitja”

Közkedvelt, örökzöld téma, és több irányzat is felépült rá.

Az egyszeri exoterikus azt állítja – e téren tényleg nincs különbség a kétezer évvel ezelőtti gnosztikusok és a modern exoterikusok között -, elég pozitívan gondolkodni és minden megváltozik.

Ez az az emberfajta, ami képes elhinni, hogy ha valamitől fél, akkor azt be is vonzza (mintha a kórházak hipochonderekkel volnának tele, vagy az arachnofóbiások lakásában állandó lenne a pókinvázió).

Az exoterikusoknak igazuk van annyiban, hogy pusztán a gondolat kevés. Fontos, szükséges, de nem elégséges.

A pozitív gondolkodás a helyes út

Viszont éppen emiatt nem is tévút a pozitív gondolkodás! A tévút a gondolkodásnál való megtorpanás. A tévút az „azonnal mindent könnyedén megoldani öt percnyi időráfordítással” mentalitás követése.

Az exoterikusok ez nem értették meg igazán: a pozitív gondolkodás az alap, amely nélkül tartós siker elképzelhetetlen, ahogy egy papírhajó se bírja sokáig a gyűrődést egy lávafolyamon.

Minden győztes sportoló pozitívan gondolkodik. Minden sikeres üzletasszony/üzletember pozitívan gondolkodik. Minden sikeres szakember pozitívan gondolkodik.

És cselekszenek is.

Mi a valódi pozitív gondolkodás?

A pozitív gondolkodás valódi jelentése: „megtalálom minden helyzetben azt, ami pozitív, amellett, hogy elfogadom azt is, ami negatív, ám arra összpontosítok, ami épít és segít”.

A hármas harmónia

Mi azt állítjuk, hogy a gondolat, a szó és a tett éppen olyan viszonyban állnak egymással, mint test, lélek és szellem: bármelyik kerül kiemelésre, a másik kettő elsikkad.

Figyeljük meg, hogy ha egy sportoló vagy testépítő nem ápolja lelkét és nem táplálja szellemét, mi lesz belőle.

Figyeljük meg, hogy ha egy nő csak a lelkével törődik, de testét és szellemét elhanyagolja, mivé válik.

A hármas harmónia
A hármas harmónia

A gondolat, a szó vagy a tett önmagában alig ér valamit. De együttesen bármi elérhető velük.
Mert a pozitív gondolkodás az alap, amire, amiből építkezve, kitartóan haladva utunkon, végül célba érünk.

Gondolkodj pozitívan, beszélj optimistán, cselekedj realistán

Tegyél meg minden nap legalább egy lépést, hogy elérd a céljaid. Garantálom, hamarabb valósítod meg, mint azok, akik egy szalmaszálat se tesznek érte keresztbe, csupán sóhajtoznak és dejóvolnáznak.

Az angyalok és Égiek is azoknak segítenek, akik cselekszenek a siker érdekében!

Tévhit, hogy ha félsz, akkor régen rossz neked!

Egy igazi, súlyosan elterjedt tévhit. Olyan téves, sőt káros hitrendszer, amelynek egyetlen célja függőséget kialakítani „guru” és „tanítvány” között!

A félelem semmit sem vonz be, máskülönben a hipochonderek, akik aztán tényleg rettegnek a betegségektől, valós problémákkal fordulnának orvoshoz és nem csak beképzelnék maguknak.

Azt, aki retteg a repüléstől vagy a magasságtól, hányszor kényszerítik repülőgépre vagy arra, hogy létrára másszon?

Felejtsétek hát el ezt az önsorsrontó tévhitet! Merjetek félni. Mert a félelem: jelzőrendszer. Azt jelzi, valami gond van. Merjetek félni és merjétek feltárni a félelem gyökerét.

Mert akkor meg tudjátok szüntetni magát az okot, és a félelem föl se bukkan többé!

A tudat mégis bír hatalommal

Egyfelől igaz, hogy a tudat valóságformáló erővel bír. Elvégre most ezt a cikket az interneten olvasod és nem szakócát pattintgatsz a szavannán.

Az is igaz, hogy a tudat közvetlen képes az egészségi állapoton is változtatni. Jól ismerjük a placebót és a nocebót egyaránt. A tudat igenis képes meggyógyítani de meg is betegíteni.

meg tudjátok szüntetni magát az okot, és a félelem föl se bukkan többé!
meg tudjátok szüntetni magát az okot, és a félelem föl se bukkan többé!

Az is igaz, hogy a valóság végtelen számú lehetőség n dimenziós szövevénye, ahol jelentősen befolyásolja az életünket az, hogy mire figyelünk, mire összpontosítunk – az autogén tréning, a pozitív megerősítések, az optimista hozzáállás mind bizonyította eredményességét a gyakorlatban is.

De az, hogy ha rágondolsz valamire az meg is valósul, az egy hatalmas átverés! Vagy azok, akik ezt hirdetik, miért nem gazdagok? Miért nem potyog naponta a lottó főnyeremény az ölükbe? Miért nem gyógyulnak meg azonnal? Miért vannak betegségeik?

Akkor mi az igazság?

Leginkább az, hogy amire a figyelmünket fordítjuk, amiért teszünk, amit akarunk, amibe energiát teszünk, az sokkal inkább fog megvalósulni, mint az, amivel nem törődünk.

De ehhez gondolkodni, tenni is kell. Sokat. Nagyon sokat. Minél nagyobb horderejű a változás, annál több erőt igényel.

Legyél kitartó az utadon és sikerrel jársz!

Dr. Peter T. Sinclair

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz