Az újhold jelentése. Mi az újhold spirituális és energetikai hatása és szerepe?
Az újhold jelentése. Mi az újhold spirituális és energetikai hatása és szerepe?
Az újhold a megújulás, az újjászületés, a kezdet égi időpontja. Szeléné-Luna, a Teremtő Istennő hold-személye világítja be ilyenkor az utat a Keresők számára.

Újholdkor az elindulás, megújulás, újjászületés a fő témák. Igazi változásokat, letisztulást hoz ez a nap. Az újhold erőteljesen támogat az újrakezdésben, a megújulásban és az elavult dolgok elengedésében is.

Mi az újhold szerepe az életünkben?

Érdemes Újhold napján megfontolnod, hogy mi az, amit többet, jobbat szeretnél, és mi az, amit már szeretnél elengedni, kitenni az életedből, mert újhold az egyben a megújulás ideje is!

Nagymértékben tőled függ, hogy képes vagy-e a pozitív lendületet megragadni. Több helyen találkozhatsz azzal, hogy az újholdat alapvetően a teremtés és manifesztáció legalkalmasabb holdidejének tekintik.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz
Az újhold jelentése. Mi az újhold spirituális és energetikai hatása és szerepe?
Az újhold jelentése. Mi az újhold spirituális és energetikai hatása és szerepe?

Az Újhold jelentése az asztronómiában, az asztrológiában és az Újhold ezoterikus jelentése

Mi az újhold a csillagászatban?

Újhold akkor következik be, amikor a Hold a Föld és a Nap közé kerül, és így a Hold árnyékban lévő oldala a Föld felé néz.

Telihold ellenkező feltételek esetén valósul meg, amikor a Hold a Földnek a Nappal ellentétes oldalán van, és így a Hold megvilágított oldala a Föld felé néz.

Mi az újhold jelentése az asztrológiában?

Az újholdak a havi holdciklus kezdeti szakaszát jelzik, így asztrológiailag az újrakezdés és az új törekvések energiájával vannak összehangolva.

Mivel az újholdak havonta egyszer következnek be, és egy ciklus kezdetét jelzik, úgy is tekinthetünk rájuk, mint egy kozmikus újraindításra.

Mit jelent az újhold a spiritualitásban?

Újhold: Új kezdetek. Az újhold a szándékok kitűzésének és az új projektek elindításának ideje. Az újhold fázisa egy inkább introspektív időszak, és az új kezdeteket jelképezi, ahogy elültetjük a magokat a jövőre nézve.

Nüx, Heszperosz és Szeléné egy görög amfórán. Szeléné kocsiját égi ló, azaz pegazus húzza. Kép: theoi.com
Nüx, Heszperosz és Szeléné egy görög amfórán. Szeléné kocsiját égi ló, azaz pegazus húzza. Kép: theoi.com

Ha szándékokat fogalmazol meg, projektet indítasz, vagy több energiát próbálsz manifesztálni az életedben, az újhold megújulásra összpontosító hangulata a legkedvezőbb holdfázisnak számít ehhez.

Hogyan dolgozzunk az újhold energiájával?

Az újhold energiáját tisztelhetjük a tényleges újhold előtti, aznapi és az azt követő napon. SzelénéLuna, a görög-római holdistennő valójában a Teremtő megnyilvánulása Istennőként és a Hold istennőjeként.

Fordulj Hozzá imádsággal, kéréssel, hogy vezessen utadon és fényesítse be az utad. Természetesen fordulhatsz közvetlenül a Teremtőhöz is – rajtad áll, hogy egy Személyén keresztül tiszteled Őt, vagy közvetlenül Hozzá imádkozol.

Szeléné-Luna pegazusok vonta (más megközelítésben: bikák húzta) kocsiján halad, hiszen az erőállatok közül mind a pegazusokat, mind a bikákat munkára, a változás elősegítésére teremtették.

Szeléné istennő bikák húzta kocsiján. Kép: britishmuseum.org

Ezért ha igazán gyorsan akarsz haladni, fogd be életed kocsija elé a hold-pegazusokat vagy hold-bikákat az Istennő áldásával.

Mire használhatod az újhold erejét a különféle életterületeken?

Ha szeretnél a terheidtől megszabadulni, most könnyebben fog menni! Itt az ideje, hogy kilépve komfortzónádból, belevágj az új tervek megvalósításába – gyakorlati szinten is.

Ilyenkor érdemes azokra a belső folyamatokra összpontosítanod, amikor gyógyítod magad, szabotáló hitrendszereket fogalmazol meg, amelyek akadályoztak, és az újhold szertartás segítségével megtisztítod magad ezektől.

Téged segítő újhold energiák

Ilyenkor hasznos minden olyan tevékenység, amely valamilyen módon a megtisztulást és az újrakezdést jelenti. Felszabadultnak érezheted magad, ideje előtte még letenni a terheket, csak utána keress, új utakat és új megoldásokat.

Ma célravezető minden tisztító technika és itt az ideje a böjtnek, a fogyókúrának is. A megújuláshoz persze először a régi rossz mintákat, visszahúzó energiákat kell elengedni, utána pedig a vágyott dolgokat „beengedni” az életedbe.

Mielőtt bármi új megvalósításába kezdesz, nem árt a fogyó holddal mindent kitisztítani. Az elengedéssel az új tervek magjait is elvetjük, amit hagyunk szunnyadni, érlelődni magunkban a növő hold időszakában.

A szervezetünk ilyenkor könnyebben elenged minden salakanyagot és könnyebben belevágunk minden új dologba.

Újhold rituálé – újholdi manifesztációs napló írása

Egy gyertyafényes holdfürdő, miközben az újholdi szándékaidat írod, gyönyörű módja annak, hogy kapcsolódj a holdi energiához, és szánj magadra egy kis gyógyító időt.

Gyújts gyertyát és fogd meg a naplódat. A dátum mellé írd fel az oldal tetejére az „Újholdi céljaim” címet.

Ez az újhold csodálatos lehetőség a negatív minták megtörésére és az újrakezdésre. Csukd be a szemed néhány mély lélegzetvételre, és amikor készen állsz, írj le három-öt alapvető szándékot erre a holdciklusra.

Ahhoz, hogy megváltoztassuk a jövőt, hajlandónak kell lennünk kitörni a komfortzónánkból, és először a jelent kell megváltoztatnunk.

Írj tisztán, egyes szám első személyben és jelen időben, mintha már megtörtént volna. Ha végeztél, olvasd fel hangosan mindegyiket, és minden egyes kimondott szándék után mondd azt, hogy „Így van a Teremtő, Szeléné áldásával”.

Néhány szándék teljes megvalósulása néhány holdciklusig eltarthat. Minden újholdkor gondolkodj el azon, amit leírtál, és szükség szerint szerkeszd meg. Legyetek hálásak, ahogy a szándékaitok életre kelnek.

Újhold rituálé – álomnapló írása

Az újhold előtti, közbeni és utáni éjszakákon, lefekvés előtt határozd el, hogy emlékezni fogsz az álmaidra, és összpontosíts egy olyan célra vagy mantrára, amelyről reméled, hogy a tudatalattid betekintést enged neked.

A holdi energiákhoz való kapcsolódás földelést és irányérzéket adhat.

Három újholdas álomfeljegyzéssel töltött éjszaka után töltsetek el egy kis időt azzal, hogy elgondolkodtok az álmaitokban felbukkanó témákon, szimbólumokon vagy visszatérő képeken, és kreatívan alkalmazzátok őket a jelenlegi helyzetetekre.

Milyen gyorsan tudnak megérkezni a vágyott dolgok?

Újholdkor, mikor a Hold eléri a Napot és egy pillanatra „meghal”, majd újjászületik, akkor tud megszületni valami tiszta, valami új, a múlt terheitől megszabadulva.

Az elengedés helyet ad az újnak, mielőtt teremtünk, fontos, hogy elengedjük, ami már nem szolgál bennünket. Ezért jó ötlet lehet kipróbálni egy új  diétát, sikeresebbek lehetünk, ha ma kezdjük el.

Az, hogy a vágyott dolgok milyen tempóban érkeznek meg az életedben, függ attól, hogy a vágyott dolog és közted mennyire tiszta az út. Így kezdhetsz gyarapodni, ahogy a Hold is növekszik.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz