Válaszd a bőséget a nyomor, a gyarapodást a veszteség, a haladást a helyben toporgás helyett
Válaszd a bőséget a nyomor, a gyarapodást a veszteség, a haladást a helyben toporgás helyett
Elköteleztem magam a bőségtudat, a gyarapodás, a kölcsönösen nyerő helyzetek kialakítása és megvalósítása mellett.

Válaszd a bőséget a nyomor, a gyarapodást a veszteség, a haladást a helyben toporgás helyett

Írásunkat egy 6 perces hangzócikk formájában is meghallgathatod, kattints ide:

Ezért is „örültem” annak, hogy Nettartam nevű szerző írt egy erősen szegénységtudatos, sok önsorsrontással teli „hét törvényt”.

Örültem, mert tökéletesen bemutatja, hogyan maradj szegény, nyomorult és áldozat!

Miért örömteli? Mert elég csak pont az ellenkezőjét megvalósítani a bőséghez. Mintha jobbra tekernéd a kapcsolót a balra tekerés helyett.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

Az égiek tanácsa: válaszd a bőséget a nyomor, a gyarapodást a veszteség, a haladást a helyben toporgás helyett.

Válaszd a bőséget a nyomor, a gyarapodást a veszteség, a haladást a helyben toporgás helyett
Válaszd a bőséget a nyomor, a gyarapodást a veszteség, a haladást a helyben toporgás helyett

A Nettartam írásában szereplő, egyes pontok nevével köszönőviszonyban sincs a tartalmuk, amit Nettartam hozzájuk társít!

Ugyanis ezek nem törvények, csak bizonyos életutak velejárói. Sőt még ott sem kötelező tartozékok.

Ideje, hogy rendet tegyünk itt is. Azért az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy több olyan pont is akad, ami majdnem jó. Ezeket külön jelöltem.

Felkészültél a bőségtudatra? Akkor vágjunk bele!

Eredetileg úgy terveztem, hogy bemásolom Nettartam írását majd utána azt, ahogy a dolgok valójában vannak, de inkább pontonként mutatom meg a helyes irányt.

Ezért az ő eredeti szövegét dőlt betűvel szedem, a valóságot meg normál betűvel.

Nettartam nevű szerző a következőket írta:

„Ha egyszerűen nem tudod elképzelni azt, hogy mi okból kerül el a szerencse, és miért kevered magad, vagy kevernek mások bajba, akkor jó, ha figyelembe veszed és betartod az Univerzum ezen 7 fontos törvényét.

1. A birtoklás törvénye

Ha szükséged van egy új nadrágra, akkor ki kell dobnod egy régit, amelyet már nem használsz. Ha szükséged van új cuccokra, akkor helyet kell csinálnod előbb azoknak a szekrényben, és csak utána vásárolhatsz új darabokat.
Minden új dolog akkor jön be az életedbe, ha egy régitől megszabadulsz.

Értékelés: Ez a pont Téves!

Ha ugyanis így volna, nem léteznének hörcsög-emberek. Tudod, akik csak gyűjtögetnek, felhalmoznak, birtokolnak a birtoklásért. Ismertem egy háziasszonyt, aki megszállottan gyűjtötte a ruhákat. Soha egy darabot se dobott ki, ajándékozott el.

Mindig újakat vett (turiból, boltból, ahol talált), és volt olyan szoba, ahol mozdulni sem lehetett a felhalmozott göncöktől… Sokkal inkább arról van szó, hogy a gátló hiedelmektől, blokkoktól kell megszabadulni ahhoz, hogy új dolgok áramolhassanak az életünkbe

2. A keringés törvénye

Készen kell állnod arra, hogy elveszíts valamit, ahhoz, hogy megkapd azt, amire vágysz.

Értékelés: Ez a pont Téves!

Egyáltalán nem kell elveszíteni semmit, hogy megkapj valami mást. Ha igaz volna a második „törvény”, nem létezne gyarapodás.

Nem létezne olyan, hogy egy cég, egy alapítvány, egy könyvtár fejlődik, bővül. Nem jöhetne újabb gyerek a családba, csak ha meghalna egy rokon.

3. A képzelet törvénye

Ha azt szeretnéd, hogy jó napod, heted, éved, életed legyen, képzeld el a számodra legtökéletesebb életet. Ezt csak annak a személynek mond el, akiben megbízol. Írd le ezt a képzelt világot egy lapra, és tartsd mindig közel magadhoz.

Értékelés: Ez a pont Jó is lehetne…

…ha tisztában volna a Teremtés Tudományának, a mágiának az alapjával: elképzelés + energia + cselekvés = teremtés!

Attól, hogy elképzeled és elmondod valakinek akiben megbízol, még semmi sem fog változni. Az még csak képzelés. még csak terv szinten sincs!

Igen, először képzeld el, aztán tervezd meg azután valósítsd meg, máskülönben mindvégig képzelés marad.

4. A tehetség törvénye

Egy ember csak a gondolatok, az intuíció és a képzelet segítségével juthat el a legmagasabb szintre.

Értékelés: Ez a pont Jó is lehetne…

…ám kell oda a cselekvés is. Anélkül csupán egy helyben toporog és a saját fejében jut csak el bárhova. Azzal viszont az a gond, hogy ha nem vetíti ki a világra, sosem valósul meg. Lásd 3. pont.

5. Az adás-kapás törvénye

Ha adsz, akkor azt tízszeresen kapod vissza. Ha áldást kapsz, azt oszd meg másokkal is.

Értékelés: Ez a pont Jó is lehetne…

…azonban a szorzó tévedés. Amúgy Newton 3. törvénye – a hatás-ellenhatás törvénye: minden hatás egy vele mindenben azonos, de ellentétes irányú hatást vált ki. Úgyhogy végül is igaz: inkább áldj, mint átkozz, mert akkor áldás száll rád, nem átok.

Ám felejtsd el ezt a háromszoros meg tízszeres szorzót, ilyen nincs. Legfeljebb olyan további hatások, amik felerősítik a korábbiakat, de azok esetlegesek és nem törvényszerűek.

A bőség törvénye
A bőség törvénye

6. A bőség törvénye

Az Univerzum mindig mindent elvesz, ami neki jár. Mindez azért van, mert csak így lehet fenntartani a világban az egyensúlyt. Soha sem tudhatod, hogy mikor mit fogsz elveszíteni és mikor mi fog visszatérni az életedbe.

Értékelés: Ez a pont Téves!

Kőkeményen szegénységtudatos megfogalmazás! Fordítsd inkább meg: az Univerzum végtelenségében bőségesen jut minden. Ezért teremts lehetőséget arra, hogy mindezt a bőséget befogadd.

Szintén fontos megfigyelés, hogy „bár igaz, hogy univerzálisan bőség van, adott térben és időben kialakulhat ínség.” Ez Sinclair Második Bőség-Törvénye.

7. A megbocsátás törvénye

Ha nem tudsz megbocsátani azoknak, akik megbántottak, sosem leszel boldog. Ha a lelked tele van irigységgel, akkor sosem talál megnyugvásra. Szabadulj meg a negatív, ártó gondolatoktól, érzésektől, mert különben nem találsz rá a belső békére.”

Értékelés: Ez a pont Téves!

A valóság ugyanis az, hogy a boldogság nem függ a megbocsátástól.

A boldogság az, amikor úgy élsz, ahogy valóban élni akarsz, amikor a saját utadat járod!

Azaz ha a Te életutad szerves része az, hogy ne bocsáss meg másoknak (mert például ezt akarod megtapasztalni ebben az életben), akkor boldogtalan leszel, ha belső akaratod ellenére megbocsátasz!

Tudod, mint amikor valaki azt mondja, nem eszik többé húst, mert ezt követeli meg a vallása, világnézete – de közben sóvárog a hús után, mert a teste és önvalója húst akar enni, mert ez az életútja része.

Megbocsátani mégis jó és hasznos – ugyanis hiába tartasz haragot, ha az nem hat a másikra

Csak magadat emészted fel vele.

Ám tartsd szem előtt: a boldogságod megléte független ettől! Igenis, lehetsz azzal boldog, ha az ellened vagy szeretteid ellen vétkező elnyeri a büntetését!

A boldogságod ténylegesen annak a függvénye, hogy a valóakaratod szerint élsz-e. Tőled függ, az életcéljaidtól, attól, hogy mi okoz Neked boldogságot!

Békülj ki Önmagaddal

Ám abban bizonyos lehetsz, hogy ha a saját akaratod ellenére cselekszel, mert „jaj csak negatív gondolatom ne legyen”, akkor ott már eleve a félelem munkál benned, és nem a boldogság.

A bőség megteremtéséhez pedig éppen az szükséges, hogy önmagaddal békében létezz, saját magad szövetségeseként. Mindaddig, amíg saját alapvető vágyaid és szándékaid ellen dolgozol, valójában arra pazarolod az energiáidat, hogy szabotáld a saját előrejutásod.

Ezért békülj ki önmagaddal és dolgozz a boldogságodon – szövetségben saját magaddal… és természetesen az Égiek és az Istennő áldásával és útmutatásával!

Dr. Peter T. Sinclair

Borítókép: Raphael Rychetsky

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz