Tényleg istenek vagyunk? Vagy inkább istenekké válunk?
Tényleg istenek vagyunk? Vagy inkább istenekké válunk?

Az, hogy istenek vagyunk, vagy a nőkben istennők élnek (a férfiakban meg istenek), meglehetősen ősi, eredendően misztikus elgondolás.

Azonban mint oly sok más, valódi misztikus és spirituális tan, az isteni-lét tana is exoterikus bazári portékává vált, amihez bármilyen profán, avatatlan ember hozzáférhet a legmocskosabb szándékkal is.

Aki a hagyományos spiritualitást követi, járjon a tiszta tudás bármelyik útján is, nagyon hamar megismeri a különbséget a tényleges valóság és a teremteni akart valóság között. Valamivel később megismeri a manifesztáció alapját és módszereit is.

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz

A megistenülés útján jársz, ám még nem vagy isten/nő

A tiszta tudás elsajátítása során a Tanítvány megismeri, megéli és megérti, hogy Önvalója a kozmikus faja Forrásából származik, ő maga pedig a megistenülés útján jár.

Ezért amikor a szent gyakorlatok során azt mondja „isten/nő vagyok”, akkor ez a vágyott cél megélése, a kontempláció, az azonosulás megvalósítása.

Tényleg istenek vagyunk? Vagy inkább istenekké válunk?
Tényleg istenek vagyunk? Vagy inkább istenekké válunk?

A szent egyesülésre, a sancta adunatióra való törekvés ez, a végső cél elérése, amit keleten Nirvanának neveznek, az ősi vallás tanításai szerint pedig a visszaolvadás a Forrásba, a teljes és végleges feloldódás Benne, így nyervén örök életet, mint a Mindenség magva.

Emellett egy önbizalom növelő, önbizalom fejlesztő módszer is: felismerni és megélni, hogy az utadon járva megistenülsz, mint lehetőség, már most részed az isteniség. Ha pedig méltó vagy rá, hogy megistenülhess, akkor igenis kapd össze magad, állj fel, húzd ki magad, mert felfelé haladsz, nem lefelé!

Emberként félúton állsz az állatvilág és az istenvilág között

A testedet, az Ősi Szerződés értelmében, az állatvilágból nemesítették a szellemi mesterek, hogy anyagi hordozója lehessen a humán csillagfaj leszülető szellemeinek – és mindazon kozmikus fajok szellemeinek, amelyeknek a Földön akad dolguk.

A tested tehát az állati létsorból lett kiemelve évmilliók evolúciójával, a szellemed pedig a csillagok közül érkezett. Emberként – akár más bolygók tudatos fajai – félúton állsz isteni és állati között. Mindkettő benned van, és együtt alkotnak egy harmadik minőséget, az emberit.

Emberként félúton állsz az állatvilág és az istenvilág között
Emberként félúton állsz az állatvilág és az istenvilág között

Törd be, idomítsd az állati részed, szoktasd kézhez, dolgoztasd a hasznodra és gondoskodj róla, hogy sokáig szolgálhasson. Kapcsolódj a Teremtőhöz, éld meg az isteni részed, töltekezz fel a Forrás esszenciájával naponta, és járja át szíved az Istennőbe vetett hit, kérve, hogy fénylő csillaga vezéreljen utadon.

Mind istenek vagytok?

A „mind istenek vagytok” azt jelenti, hogy minden ember osztályrésze a megistenülés lehetősége, nem pedig azt, hogy ténylegesen isten/nő vagy teljes egészedben!

A megistenülés tehát a cél, amit így érhetsz el:

  • az állatnak gazdája vagy az Isteni Törvény szerint – használd saját javadra és gondoskodj róla.
  • az Istennek gyermeke vagy teremtésed szerint – higgy benne és járd a fényes utat.
  • a saját törzsed tagja vagy és a civilizációd képviselője – védelmezd, gyarapítsd és örökítsd tovább.

Éld meg isteni mivoltod, ám emlékezz: még hosszú az út odáig, hogy ténylegesen kijelenthesd, „isten/nő vagyok”.

Astraios

Az Áramlás Gyakorlatával sikeres életet élhetsz